Mainos

Pääsotaharjoitus leviää Espooseen viikonloppuna

Puolustusvoimien Aalto 2004 -pääsotaharjoitus leviää pääkaupunkiseudulle perjantaina. Maavoimien pääharjoitukset alkavat Espoossa ja Kauniaisissa perjantain ja lauantain aikana ja päättyvät keskiviikkona.

Espoossa harjoittelee kaikkiaan noin 2000 varusmiestä, reserviläistä ja puolustusvoimien edustajaa. Harjoituksissa ei käydä tulitaisteluja, joten asukkaille ei ole harjoituksesta mitään vaaraa. Asukkaille jätetään postilaatikoihin myös tiedote, jos lähistöllä on sotilaallista toimintaa. Joukot leiriytyvät ympäri Espoota ja Kauniaista koulukeskusten lähistöille.

Harjoituksen marssit pääkaupunkiseudulle ruuhkauttavat myös maanteitä ja hidastavat muuta liikennettä. Pahimpien ruuhkien odotetaan ajoittuvan lauantain aamupäivään. Ruuhkia ja hidastuksia odotetaan muun muassa teille Hämeenlinnasta Helsingin suuntaan, Säkylästä Espoon ja Helsingin suuntaan sekä Niinisalosta Helsingin ja Espoon suuntaan. Muilta tienkäyttäjiltä toivotaan malttia ja varovaisuutta varsinkin panssarivaunujen läheisyydessä.

Viranomaiset valvovat tehostetusti liikennettä tarkkailemalla ajotapoja ja -nopeuksia. Joukkojen tehtävänä harjoituksessa on suojella yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeitä kohteita, kuten Espoon kaupunkikeskusta, Keilaniemeä ja Kivenlahden siltoja. Perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä Keilaniemessä järjestetään yhteistoimintaharjoitus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.