Mainos

Paasio suomi työllisyyspolitiikkaa

Europarlamentaarikko Pertti Paasio arvosteli Suomen työllisyyspolitiikkaa, kun hän puhui Turussa Työttömien eurooppalaisen marssin Suomen päätapahtumassa. Hän sanoi, ettei valtion oikea käsi tiedä, mitä vasen tekee.

Paasio totesi, että tämä koskee erityisesti suhtautumista julkisiin palveluihin, joita on liian kevyin perustein yksityistetty. Hän arvioi, että koko julkisten palvelujen käsite uhkaa joutua horjuvalle pohjalle.
-Näin on käymässä muun muassa postitoimintaa ja tienrakennusta koskevien suunnitelmien kohdalla. Ei voi olla oikein, että työttömyyden torjunnan tärkeimmäksi tehtäväkseen ottanut valtiovalta tekee ratkaisuja, jotka todellisuudessa saattavat merkitä työpaikan menetystä tuhansille.

Paasio katsoi, että korkea ja paheneva työttömyys vaarantaa selvästi Euroopan unionin yleistä hyväksyttävyyttä jäsenmaiden kansalaisten keskuudessa.
-On siis myös koko unionin edun mukaista ottaa työttömyys aiempaa selvemmin yhteiseksi asiaksi. Tällä hetkellä ongelma nähdään liiaksi vielä kunkin jäsenmaan omana ongelmana, Paasio tähdensi.

Paasio otti vastaan työttömiltä vetoomuksen, jossa kritisoidaan pelkkien taloudellisten kriteerien asettamista yhteiskuntapolitiikan perusteeksi. Vetoomuksessa vaaditaan,että EU:n peruskirjaan kirjataan tavoite täystyöllisyydestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.