Mainos

Paasio ihmettelee Venäjän reaktiota Halosen puheeseen

Venäjän ulkoministeriö puuttui eilen presidentti Tarja Halosen puheeseen, jossa hän totesi toisen maailmansodan merkinneen Suomelle erillissotaa Neuvostoliittoa vastaan

Ministeri Pertti Paasio ihmettelee Venäjän ulkoministeriön reaktiota presidentti Tarja Halosen viime sotia käsitelleeseen puheeseen.

Entinen ulkoministeri sanoi TV1:n Lauantaiseura-ohjelmassa, että venäläiskommenteissa on "menneiden aikojen sävyjä". Paasion mukaan esimerkiksi venäläiskommentti siitä, että vuoden 1947 Pariisin rauhansopimus toi Suomeen demokratian on "aika lailla paksu väite".

Paasio sanoi, että on vaikea nähdä, mihin kannanotolla pyritään. Hän huomautti, että kyse on Venäjän virallisesta kannanotosta, joka on otettava tosissaan.

Venäjän ulkoministeriö puuttui eilen presidentti Tarja Halosen puheeseen, jossa hän muun muassa totesi toisen maailmansodan merkinneen Suomelle erillissotaa Neuvostoliittoa vastaan. Halonen käsitteli talvi- ja jatkosotaa tiistaina Ranskan ulkopoliittisessa instituutissa pitämässään puheessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.