Mainos

Paasilinna varoitti radiotaajuuksien valumisesta ulkomaille

Jos radiotaajuudeet huutokaupataan koko Euroopassa, suomalaisilla tv-yhtiöillä ei ole varaa ostaa niitä, varoittaa europarlamentaarikko Reino Paasilinna.

Europarlamentaarikko Reino Paasilinna (sd) varoittaa radiotaajuuksien valumisesta suomalaisten hallinnasta ulkomaille, jos Euroopan Unionin komission ehdotus toteutuu

- Suomelle se tarkoittaisi sitä, että EU vahtii myös radiotaajuuksia, tulisi ylisäätelevä toimija, joka huutokauppaisi mm. tv-yhtiöiden taajuuksia koko Euroopassa, Huomenta Suomessa vieraillut Paasilinna varoitti.

- Hinnat voivat nousta Yleisradion tai MTV:n tavoittamattomiin, sillä esimerkiksi ulkomaisilla teleyhtiöillä on enemmän rahaa. Taajuuksia voidaan myös myydä eteenpäin kuin mitä tahansa kauppatavaraa, Paasilinna pelkää.

Paasilinnan mukaan Suomen on pidettävä kiinni omista taajuuksistamme, myös tulevien tekniikoiden osalta.

Paasilinna ei uskokaan ehdotuksen menevän sellaisenaan läpi.

EU:n komission viimeviikkoisen ehdotuksen mukaan Eurooppaan perustetaan uusi toimisto hallinnoimaan telealaa. Tämä EECMA eli European Electronic Communication Market Authority korvaisi kansallisten viestintävirastojen yhteistyön.Uuden viraston myötä jäsenmaiden päätösvalta saattaisi supistua olennaisesti.

Tällä hetkellä kukin EU:n jäsenmaa päättää itsenäisesti omassa maassaan käytössä olevien radiotaajuuksien jaosta ja käytöstä. Komission tavoitteena on nykyistä enemmän yhtenäistää ja kaupallistaa taajuuksien myöntämistä. Suomessa on herännyt pelko siitä, että Suomen radiotaajuudet myytäisiin suurella rahalla ulkomaille. Suomessa halutaan ottaa huomioon myös mm. Suomen syrjäinen sijainti, pitkät matkat ja pieni kielialue.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.