Mainos

Pääsihteeri: YK ei hylkää Kongoa

Ban Ki Moon on parhaillaan ensimmäisellä Afrikan kiertomatkallaan sen jälkeen kun hänestä vuoden alussa tuli maailmanjärjestön uusi pääsihteeri.

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon vakuuttaa Kongon presidentille Joseph Kabilalle, ettei YK ole aikeissa vetää pois rauhanturvajoukkojaan Kongosta. Samalla pääsihteeri kehotti Kabilaa uudistamaan maan kaoottisessa tilassa olevaa armeijaa.

-Kerroin presidentille, ettei YK:llä tai kansainvälisellä yhteisöllä ole aikeita jättää Kongon demokraattista tasavaltaa oman onnensa nojaan, Ban sanoi toimittajille Kabilan tavattuaan. YK:lla on Kongossa 20 000 hengen vahvuiset joukot.

Ban on parhaillaan ensimmäisellä Afrikan kiertomatkallaan sen jälkeen kun hänestä vuoden alussa tuli maailmanjärjestön uusi pääsihteeri. Kongosta Ban Ki Moon matkusti illalla Addis Abebaan Etiopiaan, missä hän tänään osallistuu Afrikan unionin (AU) huippukokoukseen.

Pääsihteerin on määrä neuvotella Addis Abebassa myös Sudanin presidentin Omar el-Beshirin kanssa yhdistyneiden AU:n ja YK:n joukkojen sijoittamisesta väkivallan repimään Darfuriin.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.