Pääsiäistä vietetään loistosäässä

Visa Salojärvi kertoo pääsiäisen säästä MTV:n Huomenta Suomessa 13.4.2009. Kuva: MTV3

Pääsiäisen vietto alkaa tänään sadesäässä. Sadealue liikkuu lännestä itään, joten menoliikenne alkaa Länsi-Suomessa räntäsateessa. Pohjois-Suomessa sateet pysyvät lumisina.

MTV:n meteorologin Visa Salojärven mukaan vielä huomenna sataa räntää ja lunta Itä-Suomessa, mutta sen jälkeen sää muuttuu enimmäkseen poutaiseksi.

Länsi-Suomessa ehkä jopa 15 astetta

Heti sadealueen jälkeen sää muuttuu aurinkoisemmaksi lännestä alkaen.

- Länsi-Suomessa on jo huomenna poutaista ja osaksi aurinkoista. Lämpötila voi kohota jo 10 asteeseen. Mutta lauantai on aurinkoinen ja lämmin päivä. Länsi-Suomessa lämpötila voi kohota jopa lähelle 15 astetta, Salojärvi ennustaa

Myös pohjoisessa sää lämpenee. Yöt ovat kuitenkin kylmiä.

Sunnuntaina ja maanantaina etelässä jatkuu Salojärven mukaan aurinkoinen, lämmin ja keväinen sää. Pohjoiseen leviää maanantaina sateita.

- Pohjoisen sateet tulevat ilmeisesti vetenä, mutta ennustetta täytyy vielä tarkentaa ennen maanantaita, Salojärvi korostaa.

Hienot hiihtokelit

Pohjois-Suomessa on öisin pakkasta. Tänään lämpötila kohoaa nollan vaihelle.

- Huomenna ollaan suurin piirtein samoissa lukemissa. Lauantaina sen sijaan päivälämpötila kohoaa selvästi plussan puolelle. Sää on melko selkeää ja heikkotuulista, Salojärvi ennustaa.

Yöllä Pohjois-Suomessa voi olla kireitäkin pakkasia, joten loistavat hiihtokelit jatkuvat ainakin pääsiäisen yli.

Paluuliikenne hyvässä säässä

Meteorologi Visa Salojärvi ennustaa, että paluuliikenne sujuu paremmassa säässä kuin menoliikenne.

- Mitään suuria sateita ei ole tiedossa ja lämpötila on päivällä plussan puolella. Eli jos päiväsaikaan on liikenteessä niin maan etelä- ja keskiosassa ei pitäsi olla mitään suuria vaikeuksia, Salojärvi toteaa.

Pohjoisessa sen sijaan satelee maanantaina. Sielläkään ei kuitenkaan ole odotettavissa ongelmia, sillä sateet tulevat näillä näkymin vetenä.

- Sivuteillä voi kuitenkin olla liukkautta, Salojärvi varoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat