Pääsiäissaarella patsasta turmellut katuu

Pääsiäissaarella patsaalta korvan ottanut suomalaisturisti katuu syvästi tekoaan, kertoo mieheen yhteydessä ollut konsuli Patricia Löflund Suomen Chilen-suurlähetystöstä.

- Hän on hyvin, hyvin katuvaisella mielellä. Se oli sellainen hullu hetken mielijohde, jos näin voisi sanoa, Löflund kertoo STT:lle puhelimitse Santiagosta.

Tapaus levisi tänään kansainvälisiin viestimiin ja keräsi huomiota Kanadasta Manner-Eurooppaan ja Australiaan.

- Hän on pahoillaan ja yllättynyt, että tämä on aiheuttanut niin paljon kohua, Löflund sanoo.

Suomalainen pidätettiin sen jälkeen, kun hän oli irrottanut palan moai-patsaan korvasta matkamuistoksi. Moai-patsaat ovat Chilen hallintaan kuuluvan Pääsiäissaaren kuuluisia maamerkkejä, ja ne kuuluvat myös Unescon maailmanperintölistalle.

Mies on tunnustanut tekonsa. Löflundin mukaan häntä pidetään nyt 13 päivää kotiarestissa hotellissaan Pääsiäissaarella. Vartijoita miehellä ei ole, mutta hän ei saa poistua Polynesiaan kuuluvalta saarelta.

- Sen jälkeen pitäisi tulla tuomarin päätös. Ilmeisesti rangaistuksena ovat sakot, mutta tarkkaa tietoa meillä ei tietenkään vielä voi olla, Löflund sanoo.

Viiden viime vuoden aikana Pääsiäissaaren maailmankuuluja patsaita on turmellut neljä ulkomaalaista turistia ja yksi chileläinen, joka oli valtion omaisuudesta vastaavan ministerin isä. Hän sai 61 päivän vankeusrangaistuksen ja 4500 euron sakot.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat