Mainos

Pääsiäismuistio: Palvelut hiljenevät pääsiäispyhinä

Pääsiäispyhät sulkevat kauppoja, pankkeja ja posteja. Nyrkkisääntö on, että kaikki palvelut pelaavat normaalisti kiirastorstai-iltaan asti. Sen jälkeen maa hiljenee pääsiäisen viettoon.

Kauppojen ovet ovat tänään avoinna pääosin iltayhdeksään asti. Pitkäperjantaina kaupat pysyvät suljettuina. Lauantaina pienet kaupat saavat olla auki vapaasti ja isommat kello 7-18.

Sunnuntaina kaupat ovat taas pääosin kiinni. Maanantaina isompien markettien ovet pysyvät lukossa, mutta pienemmät lähikaupat saavat toimia neljä tuntia kello kahdeksan ja kahdeksantoista välillä. Aukiolorajoitukset eivät koske kioskeja, huoltoasemia ja haja-asutusalueiden kauppoja.

Alkon myymälät ovat auki tänään torstaina kello 20:een saakka. Loppupääsiäisen ajan Alkot ovat kiinni.

Pankit sulkevat torstaina yhdeltä

Kiirastorstai on lyhyt pankkipäivä. Pankkien konttorit sulkevat ovensa pääsiäiseksi jo kello 13. Myös vakuutusyhtiöiden konttorit ovat pääsääntöisesti auki vain yhteen asti.

Konttorit ovat auki normaalisti seuraavan kerran tiistaina.

Postin myymälät palvelevat kiirastorstaina kello 18:aan asti. Perjantaina myymälät ovat kiinni, mutta lauantaina muutenkin lauantaisin palvelevat postit ovat auki kello 10-14. Ensimmäisenä ja toisena pääsiäispäivänä myymälät ovat kiinni.

Poikkeavia aukioloaikoja on Joulupukin Pääpostilla Napapiirillä, joka on avoinna joka päivä 10-17. Lisäksi Helsingin Pääpostilla, Lemin postilla ja Postin Espoon myymälällä 02100 on poikkeavia aukioloaikoja.

Autoilijoita auttaa Operaatio Pajunkissa

Pulaan joutuneita autoilijoita auttavat pääsiäisenä Autoliiton tiepalvelun vapaaehtoiset. Operaatio Pajunkissan päivystys alkaa torstaina kello 18 ja kestää maanantai-iltaan kello 22:een asti.

Apua saa tiepalvelukeskuksen maksullisesta puhelinnumerosta 020 08080.

Junat ja bussit poikkeusaikatauluissa

VR lisää kaukojunia ja vaunuja pääsiäisliikenteeseen. Kiirastorstaina junat kulkevat perjantain aikataulujen mukaan.

Pitkäperjantaina mennään sunnuntain aikatauluissa ja lauantaina pääosin normaaleissa lauantaiaikatauluissa. Varsinaisina pääsiäispäivinä on käytössä sunnuntaiaikataulut.

Kaukobussiliikenteessä on niin runsaasti poikkeuksia, että Matkahuollosta kehotetaan tarkistamaan aikataulut internetissä osoitteessa matkahuolto.fi tai puhelimitse numerosta 020 04000.

Netti- ja paikkaliput on hankittava kiirastorstaina kello 13:een mennessä.

Lähiliikenne palvelee myös pääsiäisenä

Pääkaupunkiseudun lähijunat kulkevat tänään torstaina perjantaiaikatauluissa. Pitkäperjantaina ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan. Lauantaina ja sunnuntaina liikennöidään normaalisti. Maanantaina lähijunat kulkevat sunnuntaiaikataulujen mukaisesti. Lisäksi perjantaina ja sunnuntaina on loppuillasta lisävuoroja.

Bussit, raitiovaunut ja metrot ajavat Helsingin sisäisessä liikenteessä sunnuntai-aikataulujen mukaan perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina. Lauantaina ajetaan normaalit lauantaivuorot. Lisäksi öisin liikennöidään aamuyölinjoilla. Seurasaaren pääsiäiskokolle on lisälähtöjä linjalla 24.

Seutuliikenteessä ajetaan torstaina perjantai-aikatauluissa, perjantaina pidennetyn sunnuntailiikenteen mukaisesti, lauantaina normaalisti, sunnuntaina pidennettyä sunnuntailiikennettä ja maanantaina tavallisen sunnuntailiikenteen mukaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.