Mainos

Pääsiäismuistio: Palvelut hiljenevät pääsiäispyhinä

Pääsiäispyhät sulkevat kauppoja, pankkeja ja posteja.

Lauantaina pienet kaupat saavat olla auki vapaasti ja isommat kello 7-18.

Sunnuntaina kaupat ovat taas pääosin kiinni. Maanantaina isompien markettien ovet pysyvät lukossa, mutta pienemmät lähikaupat saavat toimia neljä tuntia kello kahdeksan ja kahdeksantoista välillä. Aukiolorajoitukset eivät koske kioskeja, huoltoasemia ja haja-asutusalueiden kauppoja. Alkot ovat kiinni.

Pankit sulkevat torstaina yhdeltä

Pankkien ja vakuutusyhtiöiden konttorit ovat auki normaalisti seuraavan kerran tiistaina.

Lauantaina muutenkin lauantaisin palvelevat postit ovat auki kello 10-14. Ensimmäisenä ja toisena pääsiäispäivänä postin myymälät ovat kiinni.

Poikkeavia aukioloaikoja on Joulupukin Pääpostilla Napapiirillä, joka on avoinna joka päivä 10-17. Lisäksi Helsingin Pääpostilla, Lemin postilla ja Postin Espoon myymälällä 02100 on poikkeavia aukioloaikoja.

Autoilijoita auttaa Operaatio Pajunkissa

Pulaan joutuneita autoilijoita auttavat pääsiäisenä Autoliiton tiepalvelun vapaaehtoiset. Operaatio Pajunkissan päivystys alkoi torstaina kello 18 ja kestää maanantai-iltaan kello 22:een asti.

Apua saa tiepalvelukeskuksen maksullisesta puhelinnumerosta 020 08080.

Junat ja bussit poikkeusaikatauluissa

VR lisää kaukojunia ja vaunuja pääsiäisliikenteeseen. Lauantaina mennään pääosin normaaleissa lauantaiaikatauluissa. Varsinaisina pääsiäispäivinä on käytössä sunnuntaiaikataulut.

Kaukobussiliikenteessä on niin runsaasti poikkeuksia, että Matkahuollosta kehotetaan tarkistamaan aikataulut internetissä osoitteessa matkahuolto.fi tai puhelimitse numerosta 020 04000.

Lähiliikenne palvelee myös pääsiäisenä

Lauantaina ja sunnuntaina liikennöidään normaalisti. Maanantaina lähijunat kulkevat sunnuntaiaikataulujen mukaisesti. Lisäksi sunnuntaina on loppuillasta lisävuoroja.

Bussit, raitiovaunut ja metrot ajavat Helsingin sisäisessä liikenteessä sunnuntai-aikataulujen mukaan sunnuntaina ja maanantaina. Lauantaina ajetaan normaalit lauantaivuorot. Lisäksi öisin liikennöidään aamuyölinjoilla. Seurasaaren pääsiäiskokolle on lisälähtöjä linjalla 24.

Seutuliikenteessä ajetaan, lauantaina normaalisti, sunnuntaina pidennettyä sunnuntailiikennettä ja maanantaina tavallisen sunnuntailiikenteen mukaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.