Mainos

Pääsiäisliikenteessä kaahattiin: ”Ihmiset villiintyivät”

Moni kuski jatkoi pääsiäisen viettoa ainakin Keski-Suomessa ja Lapissa ilman ajokorttia.

Jyväskylän yksikön ylikomisario Veikko Stolt kertoo MTV3 Uutisille, että pääsiäisliikenteessä ajokortti lähti hyllylle tai kuivumaan lähes 20 kuskilta.

– Koko pääsiäisen aikana kirjoitettiin 120 sakkoa, joista suurin osa ylinopeuksista. Erityisenä vaaranpaikkana ovat ohituskaistat. Lähdetään ohittamaan, kun kaista loppuu, on kaksi jonoa vierekkäin, ja siirtyminen takaisin oikealle kaistalle tuottaa vaaratilanteita. Joku kilpailuvietti siellä tulee, että tuosta pitää päästä ohi, sitten kaista loppuu ja ongelmia tulee siellä.

– Jotenkin tätä matkaa ei osata ottaa lomanviettona, vaan siitä täytyy ajonopeuden avulla pyrkiä ulosmittaamaan jokainen sekunti, jotta kohteeseen päästään muutamaa minuuttia aikaisemmin.

”Kovaa saldoa yhdelle päivälle”

Lapin alueella liikkuvalla poliisilla oli vilkas sakonkirjoituspäivä pääsiäisen paluuliikenteessä.

Liikkuvan poliisin Rovaniemen yksikön ylikomisario Rauno Pätsin mukaan kolmelta kuljettajalta otettiin eilen ajokortti hyllylle ylinopeuden takia. Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen tapahtui Rovaniemellä, jossa nuori mieskuski ajoi 80 km/h -alueella tutkaan 150 km/h.

Lisäksi kirjoitettiin yli 50 kappaletta sakkoja, rikesakkoja sekä kirjallisia huomautuksia.

– Ovat kovia ylityksiä, ja aika kovaa saldoa muutenkin yhden päivän ajaksi. Ylitykset on tehty sellaisilla tieosuuksilla, jossa nopeusrajoitukset ovat olleet 80 km/h tai pienempiä. Paikallinen ely-keskus poisti talvinopeusrajoitukset, ja näillä tieosuuksilla liikenne oli ollut sen verran jonoutunutta, että nopeudet pysyivät sallituissa rajoissa.

Pätsin mukaan tämä vuosi ei selvästi eronnut aikaisemmista pääsiäisistä.

– On valitettava realiteetti, että aina kun kelit parantuvat, tiet sulavat ja kuivuvat, niin ihmiset villiintyvät ja osa autoilijoista nostaa ajonopeuksia. Johtuuko sitten lisääntyneestä turvallisuudentunteesta vai mistä, mutta valitettavasti nämä kuskit ulosmittaavat huimilla ylityksillä pitävän kelin suoman liikenneturvallisuustilanteen paranemisen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.