Mainos

Pääsiäisliikenteen odotetaan sujuvan ruuhkitta

Pääsiäisen liikenteestä ei odoteta yhtä vilkasta kuin aikaisempina vuosina. Ajankohta on aikainen eivätkä lähes metriset hanget suosi mökeille menoa. Kesäautoja ja moottoripyöriä on vain vähän liikenteessä. Sukulaisiin ja hiihtokeskuksiin lähdetään silti entiseen tahtiin.

Alkuviikoksi ennustetaan vaihtelevia kelejä ja sateita koko maahan. Keskiviikosta alkaen päivät lämpenevät ja etelässä yölläkin on suojaa, mutta pohjoisessa on yöpakkasia.

Pitkälle matkalle lähtevien kannattaa pitää talvirenkaat auton alla ja ajonopeudet kelien mukaisina. Tienvarsien korkeista lumipenkoista valuvat sulamisvedet kerääntyvät syviksi lammikoiksi ja saattavat yöpakkasilla jäätyä yllättäviksi liukkaiksi. Lumipenkat peittävät usein näkyvyyden risteyksissä. Nastarenkaiden käyttö on sallittua vielä pääsiäisen jälkeisen viikon, ja kelien vaatiessa kauemminkin. Talvirajoitukset ovat voimassa pääsiäisen yli.

Maanteillä on lyhyitä jonoja, mutta ei ruuhkaa

Pääsiäisen menoliikenne on vilkkaimmillaan kiirastorstaina iltapäivällä kello 14 ja 19 välillä. Pitkäperjantain aamupäivällä liikennettä on edelleen runsaasti, mutta teillä on jo selvästi torstaita väljempää.

Pääkaupunkiseudun menoliikenne suuntautuu pääosin pohjoiseen kolmos- ja nelosteitä pitkin. Moottoritieosuuksilla Helsingistä Heinolan Lusiin ja Tampereelle liikenne sujuu hyvin. Lusista Mikkeliin tai Jyväskylään päin ajettaessa saattaa vilkkaimpina tunteina syntyä jonoja, mutta sielläkin ajetaan lähes rajoituksen mukaisilla nopeuksilla.

Menoliikenne saattaa lyhyeksi ajaksi ruuhkauttaa Tampereen ja Jyväskylän lähitiet. Kantatielle 51 Espoosta Kirkkonummelle on odotettavissa hidastuksia torstaina työmatka- ja menoliikenteen vilkkaimpina tunteina. Muilla teillä liikenne sujuu hyvin, elleivät onnettomuudet tai sää ja keli häiritse.

Osa pääsiäisen viettäjistä palaa kotiin jo sunnuntai-iltana. Vilkkainta paluuliikenne on kuitenkin toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina kello 13 ja 20 välillä. Pahimmat ruuhkapaikat ovat samoja kuin menoliikenteessä.

Kiireetön ajo on mukavampaa ja taloudellisempaa

Rauhallinen ajo lisää turvallisuutta, säästää kaikkien liikkeellä olevien hermoja ja on edullista. Tasaisella nopeudella voi polttoainekuluissa säästää 15–20 prosenttia, jolloin joka viides satakilometrinen on "ilmainen".

Liikennevirasto tiedottaa pääsiäisliikenteestä ja ajokelistä radion kautta. Ajantasaiset kamerakuvat sekä keli-, kelirikko-, häiriö- ja tietyötiedot näkyvät ympäri vuorokauden Liikenneviraston Internet-sivuilla www.liikennevirasto.fi/alk. Kiireellisistä teiden kunnon ja liikenteen ongelmista voi ilmoittaa Tienkäyttäjän linjalle 0200 2100 (pvm) ympäri vuorokauden.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.