Mainos

Pääsiäisenä vielä talvirajoitukset – kesänopeuksia jo kokeiltu

Kesänopeusrajoituksia aletaan vaihtaa asteittaan pääsiäisen jälkeen. Joillain tieosuuksilla on jo ajettu kesänopeuksilla.

Pääsiäisen meno- ja paluumatkat ajetaan vielä koko maassa talvinopeusrajoituksilla, kertoo Liikenneviraston liikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman.

– Pääsiäisen jälkeisellä viikolla ely-keskuksille on annettu lupa harkinnan mukaan ryhtyä vaihtamaan rajoituksia kesänopeuksille, Österman sanoo.

Österman arvioi, että ensi viikollakin ajetaan monin paikoin vielä talvirajoituksilla. Syynä on suhteellisen talvisina jatkuvat olosuhteet.

– Etelä-Suomessakin lunta on niin paljon jäljellä, että iltapäivän lämpimät olosuhteet sulattavat lunta tien penkoilta. Sitä valuu tielle, ja se jäätyy yön mittaan. Jäätynyt märkä tienpinta on aamuisin erittäin petollinen.

Turun ja Helsingin välisellä moottoritiellä joitakin autoilijoita on viime viikkoina hämmästyttänyt se, että nopeusrajoitukseksi on ilmoitettu 120 kilometriä tunnissa eli kesänopeusrajoitus. Tämän taustalla on liikenne- ja viestintäministeriön asetus, joka mahdollistaa kesänopeuksien käytön teillä, joilla on on vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit. Kesänopeuksia on voitu käyttää valoisaan aikaan keliolosuhteiden sen salliessa.

Östermanin mukaan ministeriön asetus ei ole uusi, mutta aiemmin tieliikennekeskukset eivät ole asti uskaltaneet muuttaa nopeusrajoituksia datatietojen perusteella.

– Tieliikennekeskukset ovat itse katsoneet, että he luottavat systeemeihinsä. He tietävät riittävän hyvin tilanteen tien päällä, Österman sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.