Mainos

Pääsiäisenä luostarista haetaan hiljentymistä

Pääsiäisen juhlapyhinä haetaan hiljentymisen mahdollisuutta perinteisten kirkkojen lisäksi myös luostarista. Esimerkiksi Heinävedellä Valamon luostarissa parisataa vierasta on valmistautunut viettämään pääsiäistä ortodoksisen perinteen mukaan.

Luostarille puolestaan turisteista saatavat tulot ovat merkittäviä, sillä niillä pidetään yllä matkailukeskusta. Toistaiseksi taloustaantuma ei ole kolhaissut Valamon luostaria.

- Yleensäkin se tulee hieman viiveellä matkailualalla. Kun muistelen aikaisempia kokemuksia, niin voin sanoa, että varmasti se tulee näkymään meillä luostarissakin, toteaa Valamon luostarin arkkimandriitti Sergei.

Mielenrauhan löytyminen vaatii tanakkaa rahapussia, sillä kolmen päivän paketti maksaa useita satoja euroja. Silti hiljentymistä kaipaavia riittää Heinävedellä.

- Täällähän ihminen lepää ihan erilailla kuin normaalisti kaupunkioloissa. Täällä tulee mentyä aikaisin nukkumaan ja herättyä hyvin aikaisin. Myös pitkiä kävelylenkkejä olen tehnyt täällä, ja palveluksissa on oma selittämätön tunnelmansa, kuvailee luostarissa vieraileva Markus Pelli.

Katso Heli Rautasen juttu Valamosta (Seitsemän uutiset 10.4.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.