Mainos

Pääsiäisenä hiihdetään ja golfataan - "Ei tällaista ole ollut vuosiin"

Erinomainen sää näyttää hellivän pääsiäisenä laskettelijoita, murtomaahiihtäjiä ja ulkoilijoita joka puolella Suomea.

Länsi-Lapissa Levillä otetaan pääsiäinen vastaan erinomaisessa kevätsäässä.

– Olin itse torstain mäessä ja keli oli ihan mieletön. Lunta meillä on noin 70 senttiä, eikä pälviä ole missään. Yöpakkaset ovat pitäneet lumet maassa ja rinteet kunnossa. Räntäkelejä ei ole näkynyt, Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari kertoo MTV3 Uutisille.

Myös Kittilän tunturissa on pääsiäisenä säpinää.

– Keskusta ja lähialueet ovat täynnä, mutta tilaa löytyy kun majoitusta hakee hieman kauempaa. Joten en sanoisi, että olemme ihan täynnä, aina kannattaa majoitusta kysellä, Palosaari toteaa.

Koko kevätkausi näyttää Lapissa hyvältä.

– Näyttää siltä, että tässä mennään vappuun asti erittäin hyvissä keleissä. Lappiin tulee upea ja pitkä kevät, Palosaari vakuuttaa.

Laduilla mukavasti väkeä

Myös Itä-Lapissa on vilkasta. Sallassa iloitaan siitä, että tämä vuosi on mennyt säiden osalta mainiosti.

– Kelit on kohdillaan ja pääsiäisen sääennuste näyttää myös oikein hyvältä. Talven loma-aikojen sää on meillä suosinut. Uudenvuodenaattona ei ollut paukkupakkasia ja myös hiihtolomaviikoilla pakkasta oli vaan muutamia asteita. Siinä mielessä ollaan tosi tyytyväisiä, Salla Ski Resortin toimitusjohtaja Kari Koskimaa kertaa.

– Lämpötila pysyttelee hieman pakkasen puolella, joten lumi sulaa tänä viikonloppuna vain huopakatoilta. Kaupalliset majoitukset ovat täynnä ja mökkiläisiäkin on liikkeellä. Laduilla ja rinteissä on mukavasti ihmisiä, Koskimaa jatkaa.

Vihdissä hiihdetään ja golfataan

Etelä-Suomessakin laskettelu- ja lautailukelit ovat kunnossa.

– Olosuhteet ovat niin unelmat, kun vaan voi toivoa. Saatiin tänne uutta lunta ja se on kovaa pakkaslunta, eli rinteet ovat kunnossa. Ei tällaista pääsiäistä ole meillä ollut vuosiin, toki ajankohtakin tänä vuonna suosii laskettelua täällä etelässäkin, Vihti Skin vetäjä Sami Uotila sanoo.

Vihdissä saatetaan pystyä laskemaan ja golfaamaan pääsiäisen aikaan.

– Golf-kenttämme oli jo viisi päivää auki. Jos uutta lunta ei nyt lähipäivinä tule, niin luulen että myös golf-kenttä on auki, Uotila sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.