Pääsiäisenä aurinkoa ja jopa yli 15 astetta

Sää lämpenee pääsiäiseksi. Tämän hetken ennusteen mukaan etelän sisämaassa voitaisiin päästä jo yli 15 asteen lukemiin.

Tiistaina sadekuuroja tulee vielä lähinnä idässä. Keskiviikkona sää on enimmäkseen aurinkoista. Päivälämpötila voi nousta etelässä kymmenen asteen tienoille, pohjoisessa ollaan viiden asteen molemmin puolin.

Torstaina pilvisyys lisääntyy ja tuuli voimistuu. Sisämaassa maan etelä- ja keskiosassa voidaan päästä paikoin kymmeneen asteeseen. Lappiin on tulossa sateita iltaa kohden.

– Eteläosaltaan Lapin sateet ovat vettä, mutta pohjoisempana myös räntää ja lunta. Sateet voivat haitata pääsiäisen menoliikenteen ajokeliä Lapissa perjantain vastaisena yönä ja perjantaiaamuna, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Perjantaina sadealue kulkee Suomen yli. Sen tarkka reitti on kuitenkin vielä epävarma.

Tämän hetken ennusteen mukaan sää lämpenee viikonlopuksi. Perjantain sateiden jäljiltä maan ylle jää kuitenkin heikko säärintama, joka jakaa sään etelän ja pohjoisen välillä ja aiheuttaa ennusteeseen epävarmuutta.

– Sää näyttää lauantaista maanantaihin asti laajalti aurinkoiselta, mutta heikon säärintaman takia on mahdollista, että siihen syntyisi myös sateita. Aurinkoisella säällä Etelä-Suomen sisämaassa lämpötilat ovat 15 asteen molemmin puolin. Pohjoisessa on öisin pakkasta ja päivisin ollaan viiden asteen tienoilla. Pohjoisen laskettelukelit ovat siis edelleen hyvät, toteaa Pekka Pouta.

Etelässä ollaan öisin tällä viikolla enimmäkseen plusasteilla.

MTV:n Uutislivessä Pekka Pouta kertoi pääsiäisen sään lisäksi myös pitkän ajan ennusteista.

Pääsiäisen paikkakuntakohtaiset ennusteet Suomeen ja maailmalle MTV:n sääsivustolta.

Katso pääsiäisen ennuste, Uutisliven sääosio sekä lähipäivien alueelliset ennusteet:








Uusimmat