Mainos

Pääsiäisen menoliikenne vilkkaimmillaan tänään

Pääsiäisen menoliikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan tänään kiirastorstaina iltapäivällä ja alkuillasta. Paluuliikenteen huippu osunee pääsiäismaanantaina alkuiltaan.

Liikkuva poliisi toivoo, että kuljettajat ottaisivat huomioon vaihtelevat olosuhteet. Ajokelit saattavat sateiden ja yöpakkasten vuoksi vaihdella alueellisesti ja päivittäin paljonkin.

Etelä-Suomessa ainakin päätieverkosto on jo hyvässä kunnossa, mutta Keski- ja Pohjois-Suomessa ajo-olosuhteet ovat vielä hyvinkin talviset. Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla Etelä- ja Keski-Lapissa vesisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Päivällä lumi saattaa sulaa ja jäätyä taas yöllä liukastaen tienpinnat.

Ennen matkaan lähtöä kannattaa tarkastaa auton pyyhkijöiden kunto ja täyttää lasinpesunestesäiliö. Kevätauringon häikäisyltä välttyy parhaiten pitämällä auton lasit puhtaina ja käyttämällä aurinkolaseja.

Malttia renkaiden vaihdossa

Olosuhteiden ollessa vaihtelevia ei kannata hätäillä kesärenkaiden vaihdossa. Lain mukaan nastarenkaita saa käyttää toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, joka tänä vuonna on 12.4. Täytyy kuitenkin muistaa, että muunakin aikana nastarenkaita saa käyttää milloin sää tai keli sitä edellyttää.

Renkaidenvaihtoa suunnitellessa kannattaakin miettiä omia ajoaikoja ja -reittejä. Kun tienpinnat sulavat ja yölämpötilat ovat pysyvästi plussanpuolella tulee renkaidenvaihto ajankohtaiseksi.

Tehostettua liikenteen valvontaa

Liikkuva poliisi valvoo pääsiäisliikennettä tehostetusti Itä-Suomen pääteillä.

Liikennemäärät kasvavat Itä-Suomessa pääsiäisliikenteen aikana noin kolminkertaiseksi normaalista.

Pajunkissa päivystää

Autoliiton tiepalvelun Operaatio Pajunkissa antaa vapaaehtoisvoimin apua autoilijoille pääsiäisen tieliikenteessä ympäri Suomea. Pajunkissan voimavarat keskitetään pääsiäisen meno- ja paluuliikenteen ruuhkahuippuihin ja valtateille.

Pajunkissan päivystys alkaa kiirastorstaina kello 18 ja kestää maanantai-iltaan kello 22 saakka. Yhteyden tiepalveluun saa soittamalla liiton ylläpitämään Autoilijan palvelukeskukseen 0200 8080 (1,95e/min + pvm).

Suomen Tiepalvelumiehet päivystävät numerossa 0600 002 00 (0,95e/min + pvm)

Katso Saara Rantasen juttu (Huomenta Suomi 1.4.2010)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.