Mainos

Pääsiäisen menoliikenne sujui rauhallisesti

Rattijuoppoja ja kaahareita poliisin haaviin tavallista enemmän Etelä-Suomessa.

Vaikka pääsiäisen menoliikenne oli vilkkaimmillaan jo eilen, myös tänään riitti lomanviettoon lähtijöitä. Puolenpäivän aikaan ja alkuiltapäivästä liikenne oli vilkkaimmillaan, ja silloin autoja kerääntyi vilkkaille tieosuuksille jonoiksi saakka. Autot etenivät kuitenkin jotakuinkin normaalinopeuksin, eikä vakavia kolareita ollut viranomaisten tietoon tullut kello 19 mennessä.

Jonoja muodostui esimerkiksi nelostielle Hartolasta Jyväskylän suuntaan sekä viitostielle Mäntyharjulta Mikkeliin päin. Myös Tampereen läntisellä ohikulkutiellä, Kaakkois-Suomessa 12-tiellä ja Nuijamaan raja-asemalla oli jonoja.

Ajosää vaihteli eri puolilla Suomea. Eteläisessä Suomessa tiet ovat kuivia, mutta esimerkiksi Satakunnassa ja Pohjanmaalla ne ovat kosteita.

Etelä-Suomessa kiinni kaahareita ja rattijuoppoja

Liikkuvalla poliisilla oli tänään kiirettä Etelä-Suomessa. Poliisin pihteihin jäi tavallista enemmän ylinopeutta ajaneita ja rattijuoppoja muun muassa Kehä III:lla, Hämeenlinnanväylällä ja Lahdenväylällä. Lisäksi poliisi jahtasi Helsingissä pakenevaa henkilöautoa, joka törmäsi lopulta pysäköityyn kuorma-autoon. Henkilöauton kuljettaja sai lieviä vammoja.

Itä- ja Keski-Suomessa pitkääperjantaita vietettiin poliisin mukaan jopa yllättävän rauhallisissa merkeissä, vaikka esimerkiksi Kuopiossa ja Jyväskylässä ilma oli päivällä reilusti plussan puolella ja aurinkokin paistoi ajoittain. Jyväskylässä jäi kiinni muutama rattijuoppo, samoin Etelä- että Pohjois-Savossa.

Myös läntisessä Suomessa päivä sujui poliisin mukaan jopa rauhallisemmin kuin viikonloppuna yleensä. Pohjois-Suomessakin oli tänään rauhallista.

Autoliitto päivystää

Pulaan jääneitä autoilijoita auttavat Autoliiton vapaaehtoiset tieliikennepartiot. Operaatio Pajunkissan mukaan apua tarvitsevia on ollut tavallista vähemmän. Tiepalveluita kuten hinauspalvelua on tarvinnut 93. Monin paikoin hyvä ajokeli vaikuttaa asiaan.

Auttajat tavoittaa numerosta 02008080 (0,99 euroa / min + pvm). Operaatio Pajunkissa alkoi päättyy toisena pääsiäispäivänä kello 22.

Pääsiäisen meno- ja paluuliikennettä helpottaa se, että molempiin on käytettävissä kaksi päivää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.