Mainos

Pääsiäisen menoliikenne sujui jouhevasti

Pääsiäisen menoliikenne on sujunut kiirastorstaina jouhevasti ilman suuria ruuhkia. Poliisin tietoon ei myöskään tullut ihmishenkiä vaatineita liikenneturmia.

Vilkkaimpaan aikaan pääteillä ajettiin jonoissa, mutta Liikenneviraston mukaan nopeudet pysyivät kaiken aikaa hyvinä. Liikenteen sujuvuuteen vaikutti sää, joka suosi pääsiäisen viettoon lähteneitä.

Menoliikenne kiirastorstaina oli normaalin kesäviikonlopun tasoa. Illansuussa vilkkainta oli Kolmos- ja Nelosteillä. Esimerkiksi Nelostien Vierumäellä ja Kolmostien Herajoella laskettiin 2 500 autoa tunnissa.

Liikkuva poliisi arvioi, että menoliikennettä pääteillä on vielä pitkänäperjantaina aamupäivällä.

Poliisi: Hyvällä säällä pahoja ylilyöntejä

Poliisi valvoo pääsiäisviikonloppuna ajonopeuksia tavallista tarkemmin.

- Kyllähän meillä valitettavasti on huomattu se, että kun kelit paranee ja tiet kuivaa, niin ajonopeudet kasvavat. Siellä tulee todella pahoja ylilyöntejä, sanoo Liikkuvan poliisin tiedottaja Jussi Pohjonen.

Autoliiton tehostettu tiepalvelupäivystys Operaatio Pajunkissa auttaa pulaan joutuneita autoilijoita pääsiäisliikenteessä.

- Rauhallisuutta, sitä siellä tarvitaan kaikkein eniten, muistuttaa tiepalvelumies Reijo Häkkinen.

Helsinki - Vantaan lentokentällä päivästä saattaa tulla jopa vuoden vilkkain. Matkustajia on kaksinkertaisesti normaaliin perjantaihin verrattuna. Pitkiltä jonoilta on kuitenkin vältytty.

- Matkustajat lähtevät Lappiin viimeisille hiihtokeleille, ja myöskin Keski-Euroopan kaupunkikohteisiin. Matkustajia on paljon, ja parkkipaikat täynnä, kertoo Finavian yksikönjohtaja Henri Hansson.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.