Mainos

Pääsiäisen menoliikenne rauhoittunut

Pääsiäisen menoliikenne on tältä illalta rauhoittunut. Kaiken kaikkiaan liikenne on sujunut valtaväylillä melko jouhevasti, eikä suuria ruuhkia ole muodostunut, kerrotaan Liikennevirastosta. Poliisin tietoon ei ole tullut pahoja liikenneturmia.

Liikenneviraston mukaan Lahden seudulla pohjoiseen päin on parhaillaan menossa noin 400 autoa tunnissa. Alkuillasta autoja kulki parhaimmillaan 1600 tunnissa.

Päätiet ovat suurimassa osassa maata kuivat ja paljaat. Paikoin tielle valuvat sulamisvedet voivat kuitenkin haitata matkantekoa. Lisäksi Keski- ja Pohjois-Lapissa vesisade on liukastuttanut etenkin sivutiet.

Ennen matkaan lähtöä kannattaa tarkastaa auton pyyhkijöiden kunto ja täyttää lasinpesunestesäiliö. Kevätauringon häikäisyltä välttyy parhaiten pitämällä auton lasit puhtaina ja käyttämällä aurinkolaseja.

Malttia renkaiden vaihdossa

Olosuhteiden ollessa vaihtelevia ei kannata hätäillä kesärenkaiden vaihdossa. Lain mukaan nastarenkaita saa käyttää toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, joka tänä vuonna on 12.4. Täytyy kuitenkin muistaa, että muunakin aikana nastarenkaita saa käyttää milloin sää tai keli sitä edellyttää.

Renkaidenvaihtoa suunnitellessa kannattaakin miettiä omia ajoaikoja ja -reittejä. Kun tienpinnat sulavat ja yölämpötilat ovat pysyvästi plussanpuolella tulee renkaidenvaihto ajankohtaiseksi.

Tehostettua liikenteen valvontaa

Liikkuva poliisi valvoo pääsiäisliikennettä tehostetusti Itä-Suomen pääteillä.

Liikennemäärät kasvavat Itä-Suomessa pääsiäisliikenteen aikana noin kolminkertaiseksi normaalista.

Pajunkissa päivystää

Autoliiton tiepalvelun Operaatio Pajunkissa antaa vapaaehtoisvoimin apua autoilijoille pääsiäisen tieliikenteessä ympäri Suomea. Pajunkissan voimavarat keskitetään pääsiäisen meno- ja paluuliikenteen ruuhkahuippuihin ja valtateille.

Pajunkissan päivystys alkaa kiirastorstaina kello 18 ja kestää maanantai-iltaan kello 22 saakka. Yhteyden tiepalveluun saa soittamalla liiton ylläpitämään Autoilijan palvelukeskukseen 0200 8080 (1,95e/min + pvm).

Suomen Tiepalvelumiehet päivystävät numerossa 0600 002 00 (0,95e/min + pvm)

(MTV3 - STT)

Katso Saara Rantasen juttu (Huomenta Suomi 1.4.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.