Pääsiäisen juhlakattaus hehkuu väreissä

Juhlakattaukseen kuuluu perinteisesti valkoinen pöytäliina ja hillitty värimaailma, mutta pääsiäisenä on lupa hullutella.

Pääsiäiskattaukseen kuuluvat raikkaat ja rehevät värit, sekä kauniit, keväiset istutukset. Etenkin vihreä ja keltainen kuuluvat juhlakattaukseen, jota saat mukaan helposti keväisillä narsisseilla tai vaikkapa suureen kahvikuppiin istutetuilla sipulikukilla.

Näyttävät sipulikukat ovat kauniita myös kirkkaassa vaasissa, kun poistat mullan niiden ympäriltä ja asettelet ne veteen.

Lapsiperheessä juhlapöytään syntyy taatusti taidetta omin käsin, kun pienet askartelijat innostuvat maalaamaan pääsiäismunia. Kokoa kaikki munat suureen vatiin tai hanki erikokoisia, kannellisia lasipurkkeja, jotka voit täyttää värikkäillä taideteoksilla. Yhdessä ne muodostavat hauskan ja värikkään asetelman.

Kaunis pääsiäiskori syntyy, kun asettelet yhden ruukkunarsissin kahvallisen korin pohjalle ja täytät sen esimerkiksi mustikanvarvuilla tai vaikkapa vihreällä silkkipaperilla. Sommittele lasten maalaamat munat asetelman joukkoon ja kiedo korin ympärille värikäs nauha.

Romantikko kerää pöydän täyteen kukkia ja hempeää vaaleanpunaista. Jäykän juhlakattauksen sijaan hän kerää kirpputoreilta ja arkistojen aarteista erilaisia posliinilautasia ja -kuppeja, jotka yhdistyvät toisiinsa värimaailman avulla.

Asettele matalalle tarjottimelle korkeita kynttilänjalkoja ja täytä vati kukilla ja luonnonkivillä. Leikkokukkia voit asetella esimerkiksi eri kokoisiin laseihin aina muutaman kerrallaan, jolloin ne yhdessä muodostavat runsaan asetelman. Myös ruukuissa kukkivat, matalat kasvit sopivat hyvin tarkoitukseen. Valitse kynttilöiksi joko kukkien sävymaailmaa mukailevat tai vastakkaiset värit, jolloin ne luovat voimakkaan vaikutelman.

Kuvat: H&M Home/ Shutterstock/ Hemtex

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja