Mainos

Pääsiäisajelut sujuneet leppoisasti

Pääsiäisen menoliikenne pääteillä on sujunut varsin jouhevasti ja ilman ruuhkia. Myös nopeudet ovat säilyneet mukavina, kertoo Liikennevirasto.

Illansuuhun menneessä tietoon ei ole tullut vakavia liikenneonnettomuuksia.

Vaikka teillä on ollut paljon ajoneuvoja, niiden määrä ei kuitenkaan ole yltänyt vielä kesäperjantain tasolle. Eniten liikennettä oli iltapäivällä Helsingin ulosmenoteillä eli Kolmostiellä, Nelostiellä ja valtatie 7:llä. Lisäksi liikennemäärät kasvoivat muidenkin kaupunkien lähettyvillä.

Liikennevirastossa ounastellaan, että viikolla koettu takatalvi lumimyräköineen on saattanut jättää osan kesämökkiläisistä kotiin pääsiäisen viettoon.

Kiirastorstaina keli on ollut Liikenneviraston mukaan etelässä loistava. Sen sijaan keskisessä Suomessa on saatu vesi-, räntä- ja lumisateita. Sieltä sateet siirtyvät vähitellen itään päin.

Autoilijoiden apuna on jälleen Operaatio Pajunkissa. Pulaan joutuneita auttavat Autoliiton tiepalvelun vapaaehtoiset. Pajunkissan tehostettu päivystys jatkuu maanantain paluuliikenteeseen.

Kiireinen sesonki joukkoliikenteessä

Rautateillä ja bussiliikenteessä pääsiäinen on vuoden vilkkaimpia sesonkeja, ja kiirastorstai menoliikenteen suosituin päivä.

VR arvioi kuljettavansa noin 60 000 matkustajaa pääkaupunkiseudulta muualle Suomeen. Menoliikenteeseen on lisätty etenkin yöjunia, ja päiväjunissa on puolestaan lisävaunuja.

Kiirastorstaina ihmiset matkustavat junalla etenkin Lapin lomakohteisiin sekä Itä-Suomen ja Pohjanmaan suuntiin.

Pääsiäisen paluuliikenteessä ei Liikenneviraston mukaan ole teillä odotettavissa ruuhkahuippuja. Paikoin liikenne voi toki jonoutua toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina.

Autoilijoiden kannattaa muistaa myös, että talvinopeusrajoituksia aletaan poistaa vasta pääsiäisen jälkeen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.