Mainos

Pääsiäinen sulkee kaupat, pankit ja postit

Pääsiäisen aikaan liikkeiden aukioloajat poikkeavat tavanomaisesta.

Pääsiäisenä kaupat ovat kiinni tänään pitkänäperjantaina ja pääsiäissunnuntaina. Huomenna lauantaina liikkeet ovat auki normaaliin tapaan. Maanantaina toisena pääsiäispäivänä pienemmät päivittäistavarakaupat saavat olla auki neljä tuntia kello 8:n ja 18:n välisenä aikana.

Alkot avaavat ovensa seuraavan kerran tiistaina, samoin pankit ja postit yleisesti. Helsingin pääposti tosin on auki toisena pääsiäispäivänä kello 10-18.

Muutoksia juna- ja bussiaikatauluissa

Junaliikenne kulkee tänään sunnuntain aikataulun mukaisesti. Vuoroja on kuitenkin jonkin verran sekä lisätty että peruttu. Lankalauantaina junat kulkevat pieniä muutoksia lukuun ottamatta tavallisessa lauantaiaikataulussa. Pääsiäissunnuntaina raideliikenne vähenee. Vuoroja on silloin peruttu enemmän kuin lisätty. Pääsiäismaanantaina junat kulkevat yhtä lisäjunaa lukuun ottamatta sunnuntain aikataulun mukaisesti. Pyhien jälkeisenä tiistaina junat kulkevat pääosin maanantain aikataulussa.

Matkahuollon linja-autot ajavat tänään ja ensimmäisenä pääsiäispäivänä pyhäliikenteen mukaiset S-vuorot. Lauantaina noudatetaan normaaleja aikatauluja. Toisena pääsiäispäivänä bussit ajavat sekä S- että SS-vuorot. Tiistaina voidaan ajaa tavallisten vuorojen lisäksi maanantain lisävuorot.

Pääsiäinen näkyy myös lentoliikenteessä. Esimerkiksi Finnair on lisännyt Lapin-lentojaan. Vastaavasti muita Suomen sisäisiä lentoja ja Euroopan-lentoja on peruttu.

Lähiliikenne pääosin normaaliaikatauluin

Pääkaupunkiseudun lähijunat liikennöivät tänään sunnuntaiaikataulujen mukaan, mutta pidennetyn yöliikenteen junavuorot on peruttu. Lauantaina ja sunnuntaina ovat voimassa normaalit aikataulut. Sunnuntailiikenne jatkuu vielä toisena pääsiäispäivänä maanantaina. Pidennetyn yöliikenteen junavuorot eivät kuitenkaan kulje tällöinkään. HKL:n busseilla ovat tänään sekä ensimmäisenä ja toisena pääsiäispäivänä voimassa sunnuntaiaikataulut. Pääsiäislauantaina bussit ajavat normaalien aikataulujen mukaisesti.

Yölinjat 01-09 liikennöivät lauantain, sunnuntain ja maanantain vastaisina öinä. Seutuliikenteen bussit noudattavat pitkänäperjantaina ja pääsiäispäivinä sunnuntaiaikatauluja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.