Mainos

Pääsiäinen sulkee kaupat, pankit ja postit

Pääsiäisen aikaan liikkeiden aukioloajat poikkeavat tavanomaisesta.

Pääsiäisenä kaupat ovat auki normaaliin tapaan tänään kiirastorstaina sekä lauantaina. Pitkänäperjantaina ja pääsiäissunnuntaina liikkeet pysyvät kiinni. Maanantaina toisena pääsiäispäivänä pienemmät päivittäistavarakaupat saavat olla auki neljä tuntia kello 8:n ja 18:n välisenä aikana.

Alkot palvelevat vielä tänään iltakahdeksaan asti. Seuraavan kerran ne avaavat ovensa tiistaina. Pankit sulkivat ovensa koko pääsiäisen ajaksi tänään kello 13 ja postit yleisesti kello 18.

Helsingin pääposti on auki auki toisena pääsiäispäivänä kello 10-18.

Muutoksia juna- ja bussiaikatauluissa

Kiirastorstaina junaliikenne kulkee perjantain ja pitkänäperjantaina sunnuntain aikataulun mukaisesti. Vuoroja on kuitenkin jonkin verran sekä lisätty että peruttu. Lankalauantaina junat kulkevat pieniä muutoksia lukuun ottamatta tavallisessa lauantaiaikataulussa. Pääsiäissunnuntaina raideliikenne vähenee. Vuoroja on silloin peruttu enemmän kuin lisätty. Pääsiäismaanantaina junat kulkevat yhtä lisäjunaa lukuun ottamatta sunnuntain aikataulun mukaisesti. Pyhien jälkeisenä tiistaina junat kulkevat pääosin maanantain aikataulussa.

Matkahuollon linja-autot ajavat kiirastorstaina torstaivuorot ja erilliset perjantain lisävuorot. Pitkäperjantaina ja ensimmäisenä pääsiäispäivänä liikennöivät pyhäliikenteen mukaiset S-vuorot. Lauantaina noudatetaan normaaleja aikatauluja. Toisena pääsiäispäivänä bussit ajavat sekä S- että SS-vuorot. Tiistaina voidaan ajaa tavallisten vuorojen lisäksi maanantain lisävuorot.

Pääsiäinen näkyy myös lentoliikenteessä. Esimerkiksi Finnair on lisännyt Lapin-lentojaan. Vastaavasti muita Suomen sisäisiä lentoja ja Euroopan-lentoja on peruttu. Finnair ennustaa vilkkaimmaksi matkapäiväksi torstaita.

Lähiliikenne pääosin normaaliaikatauluin

Pääkaupunkiseudun lähijunat liikennöivät kiirastorstaina normaalisti. Pitkänäperjantaina noudatetaan sunnuntaiaikatauluja, mutta pidennetyn yöliikenteen junavuorot on peruttu. Lauantaina ja sunnuntaina ovat voimassa normaalit aikataulut. Sunnuntailiikenne jatkuu vielä toisena pääsiäispäivänä maanantaina. Pidennetyn yöliikenteen junavuorot eivät kuitenkaan kulje tällöinkään. HKL:n bussit liikennöivät normaalisti kiirastorstaina ja pääsiäislauantaina. Pitkänäperjantaina sekä ensimmäisenä ja toisena pääsiäispäivänä ovat voimassa sunnuntaiaikataulut.

Yölinjat 01-09 liikennöivät perjantain, lauantain, sunnuntain ja maanantain vastaisina öinä. Seutuliikenteen bussit ajavat kiirastorstaina muuten perjantaiaikataulujen mukaan, mutta yölinjat eivät liikennöi. Pitkänäperjantaina ja pääsiäispäivinä noudatetaan sunnuntaiaikatauluja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.