Mainos

Pääsiäinen muuttaa aikatauluja

Pääsiäinen aiheuttaa muutoksia kauppojen, pankkien ja postien aukioloaikoihin sekä joukkoliikenteen aikatauluihin.

Pääsiäisen aikaan liikkeiden aukioloajat poikkeavat tavanomaisesta. Alkot avaavat ovensa seuraavan kerran tiistaina. Myös pankit ja postit ovat kiinni koko pääsiäisen ajan. Helsingin pääposti tosin on auki toisena pääsiäispäivänä kello 10-18.

Huomenna toisena pääsiäispäivänä pienemmät päivittäistavarakaupat saavat olla auki neljä tuntia kello 8:n ja 18:n välisenä aikana.

Muutoksia juna- ja bussiaikatauluissa

Tänään pääsiäissunnuntaina junaliikenne kulkee lähes normaaliaikataulujen mukaan, mutta vuoroja on peruttu jonkin verran. Pääsiäismaanantaina junat kulkevat yhtä lisäjunaa lukuun ottamatta sunnuntain aikataulun mukaisesti. Pyhien jälkeisenä tiistaina junat kulkevat pääosin maanantain aikataulussa.

Matkahuollon linja-autot ajavat toisena pääsiäispäivänä sekä S- että SS-vuorot. Tiistaina voidaan ajaa tavallisten vuorojen lisäksi maanantain lisävuorot.

Pääsiäinen näkyy myös lentoliikenteessä. Esimerkiksi Finnair on lisännyt Lapin-lentojaan. Vastaavasti muita Suomen sisäisiä lentoja ja Euroopan-lentoja on peruttu.

Lähiliikenne pääosin normaaliaikatauluin

Pääkaupunkiseudun lähijunat liikennöivät tänään normaalein aikatauluin. Sunnuntailiikenne jatkuu vielä toisena pääsiäispäivänä huomenna. Pidennetyn yöliikenteen junavuorot eivät kuitenkaan kulje tällöinkään.

HKL:n bussit ajavat normaalien aikataulujen mukaisesti. Ensimmäisenä ja toisena pääsiäispäivänä voimassa ovat sunnuntaiaikataulut.

Yölinjat 01-09 liikennöivät ensi yönä. Seutuliikenteen bussit noudattavat pääsiäispäivinä sunnuntaiaikatauluja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.