Mainos

Paarma: Sukupuolierottelu lopetettava kirkossa

Arkkipiispa Jukka Paarman mukaan kirkko ei hyväksy naispappeuden vastustajien käytöstä. Arkkipiispa korostaa, että keinoiksi jäävät kirkkolain mukaiset kovemmat toimet, jos tilannetta ei voida ratkaista neuvonpidon ja sovittelun avulla.

Luterilainen kirkko ei arkkipiispa Jukka Paarman mukaan hyväksy naispappeutta vastustavien pappien kieltäytymistä jumalanpalveluksista naispappien kanssa.

- Mikään työnantaja ei voi hyväksyä tällaista keskeisen velvollisuuden laiminlyöntiä eikä sen tarkoituksellista toistamista, Paarma toteaa STT:lle lähettämässään kirjoituksessa.

Omaan, kirkon yhteisestä päätöksestä poikkeavaan raamatuntulkintaan vetoaminen ei myöskään oikeuta pappislupauksen tai virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Sen sijaan Paarma muistuttaa, että naispappeuteen kielteisesti suhtautuvaa vakaumusta sinänsä ei luterilaisessa kirkossa pidetä harhaoppina. Tästäkään huolimatta naispappien syrjintää ei voida hyväksyä, hän alleviivaa.

Paarma viittaa kirjoituksessaan viikon takaiseen tapahtumaan Vammalassa, jossa miespappi jätti saapumatta työvuoroon, koska hänen työparinaan olisi ollut naispappi. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tällainen tapaus on saatettu kirkon järjestyksen mukaisesti tuomiokapitulin käsittelyyn.

Tilannetta ollaan Paarman mukaan ajamassa tietoiseen vastakohta-asetteluun, josta ei päästä pois neuvonpidon ja sovittelun avulla.

- Silloin keinoiksi jäävät kirkkolain mukaiset kovemmat toimenpiteet. Voi vain kysyä, kenen etua tai mitä tällä halutaan ajaa.

Arkkipiispan mukaan keskustelussa ei voida myöskään vedota siihen, että kristittyjen enemmistöllä ei ole naispappeuskäytäntöä.

- Sellainen on luterilaisessa kirkossa harhauttamista, kun jo katolinen kirkko, jolla on toisenlainen virkakäsitys, yksin muodostaa tuon enemmistön, Paarma huomauttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.