Mainos

Paarma: Perheväkivallasta ei saa enää vaieta

Arkkipiispa Jukka Paarman mielestä lähisuhteessa tapahtuva väkivalta on vakava ihmisoikeusloukkaus ja rikos, jota ei tule sallia. Myöskään henkisen väkivallan aiheuttamia vaurioita ei saa unohtaa.

- Aiheen ympärillä vellovan vaikenemisen on loputtava. Joulurauhan tulee ulottua koteihin saakka, Paarma painottaa.

Kristityt ovat hänen mukaansa tottuneet pitämään joulua yhteisen hiljentymisen juhlana, mutta totuus ei aina ole tällainen. Väkivaltatilastot kertovat, kuinka joulun aikana perhesuhteet saattavat kriisiytyä ja pitkään kyteneet ongelmat kärjistyä. Perheen ristiriidat, työelämän kuormittavuus ja odotettu juhla-aika voivat osoittautua liian vaikeaksi yhdistelmäksi. Niinpä poliisi saa juhlapyhien aikana tavallista enemmän kotihälytyksiä.

Arkkipiispa muistuttaa, että väkivallan uhkaa ei tule sallia ja sietää.

- Kun uhrin omat voimavarat ovat vähissä, lähipiiriltä kaivataan vastuuta ja välittämistä. Lähisuhdeväkivaltaa kokenutta ei saa jättää yksin, Paarma huomauttaa.

Hän muistuttaa, että perheessä tapahtuva väkivalta koskettaa vakavasti myös lapsia, vaikka he eivät itse joutuisikaan todistamaan väkivallan tekoja tai olisi pahoinpitelyn kohteena. Jo kireä ja pelokas ilmapiiri saattaa vahingoittaa lapsen kasvamista.

- Aikuisten on hyvä joulun alla pysähtyä miettimään, millaisia muistoja ja toimintamalleja perheen juhlasta lapsen mieleen haluaa jättää, arkkipiispa sanoo.

(MTV3-STT)

Tietoja parisuhdeväkivallasta:www.kotirauhaa.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.