Mainos

Paarma lähtösaarnassaan: Kirkonvastainen propaganda voimistunut

Eläkkeelle jäävän arkkipiispan Jukka Paarman mielestä kirkonvastainen propaganda on voimistunut. Vastustus ja vaino ei ole vain historiaa, Paarma sanoi lähtöjumalanpalveluksessaan Turun tuomiokirkossa.

Paarman mukaan kirkonvastainen propaganda on kuitenkin Suomessa pientä verrattuna siihen, mitä kristityt saavat kokea joissakin muissa maissa.

Lähtösaarnassaan Paarma pohti kristinuskon ja kristittyjen puolustamista. Arkkipiispan mielestä kirkon ei tule olla hyökkääjä eikä syyttäjä, vaan kirkon tehtävä on puolustaa. Saarnassaan hän vertasi tehtävää oikeudenkäynnin asianajajaan ja joukkuepelin puolustajaan.

- Millainen ihminen tarvitsee puolustajaa? Ainakin se, jonka oma kotipesä, oma maali ei ole pysynyt puhtaana. Vastustaja on onnistunut hyökkäyksessään. Sisimmässä on tahroja, on pahaa oloa, rikkinäisyyttä, Paarma pohti.

Messun päätteeksi Paarma luovutti arkkipiispan viran tunnukset ja sai emeritusristin.

Eläkkeelle siirtyvä Jukka Paarma on ollut Turun arkkihiippakunnan ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa vuodesta 1998. Uusi arkkipiispa Kari Mäkinen asetetaan virkaansa 6. kesäkuuta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.