Mainos

Pääministerit: Suomen ja Venäjän yhteistyön lisäännyttävä

Vladimir Putin ja Matti Vanhanen ilmoittivat tänään Säätytalon tiedotustilaisuudessa käsitelleensä yhteensä 25:ttä Suomen ja Venäjän välistä asiaa.

Pääministerien mukaan keskustelut koskivat muun muassa Itämeren kaasuputkea, Suomen ja Venäjän välisiä konttikuljetuksia sekä puutulleja ja tonttikauppoja.

Molemmat pääministerit olivat yhtä mieltä siitä, että maiden välisen yhteistyön on lisäännyttävä. Erityisesti yhteistyötä pitäisi lisätä korkean teknologian alueella.

- Parhaat mahdollisuudet meidän yhteistyöllemme ovat energia-asioissa, metsäteollisuudessa, arktisissa teknologioissa ja laivanrakentamisessa. Niihin meidän pitäisi keskittyä, Putin linjasi.

Matti Vanhanen muistutti, että maiden yhteistyön pitäisi parantua myös yksittäistä kansalaista koskevilla aloilla, kuten matkailussa.

- Olen kollegani kanssa täsmälleen samaa mieltä, Putin myötäili.

Konttikuljetusten tulevaisuutta Vanhanen näki mielellään merellä ja raiteilla.

- Viime vuoden 200 000 Suomen ja Venäjän välillä kulkeneesta kontista vain 7000 kuljetettiin rautateitse. Konttikuljetusten painopisteen on siirryttävä merelle ja rautateille jo pelkästään ympäristösyistä, Vanhanen vaati.

VENÄJÄ-ASIANTUNTIJA: EI YLLÄTYKSIÄ

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.