Mainos

Pääministerin puolue suosikkina vaaleihin Irlannissa

Irlannin parlamenttivaalien suuri ennakkosuosikki on maan pääministerin Fianna Fail -puolue, jolle ennakoidaan jopa parlamenttienemmistöä.

Irlannissa äänestettiin tänään sateisessa parlamenttivaaleissa, joissa pääministeri Bertie Ahernin keskustaoikeistolainen Fianna Fail -puolue oli menossa kohti suurta vaalivoittoa.

Ahernin voittoa pidettiin niin varmana, että vaalien kiperimmäksi kysymykseksi olikin noussut se, saako puolue enemmistön 166-paikkaisessa parlamentissa, jotta se kykenisi muodostamaan yhden puolueen hallituksen. Toinen kiinnostava kysymys oli, montako paikkaa Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n poliittinen siipi Sinn Fein saa. Edellisessä parlamentissa sillä oli yksi paikka, mutta nyt mielipidemittaukset ennustavat sille kolmea tai useampaa paikkaa.

Pääministeri vaikutti tyytyväiseltä äänestäessään Dublinissa. Hän kehotti kansalaisia käymään vilkkaasti vaaliuurnilla, jotta Fianna Failin voitto varmistuisi.

-Ymmärrän, että päivän sää on surkea, mutta päivä on historiallinen. Tämä on pisin äänestyspäivä maamme historiassa, hän sanoi viitaten päätökseen jatkaa vaalihuoneistojen aukioloaikaa kello 22.30:een.

Pääministeri Ahernin on viiden vuoden aikana katsottu onnistuneen tehtävässään hyvin. Myös kukoistavan talouden katsotaan hyödyttävän pääministerin puoluetta. Irlannin talous on nopeimmin kasvava kaikista EU-maista.

Ovensuukyselyjen puuttumisen vuoksi alustavia suuntaviittoja vaalituloksista on luvassa vasta varhain huomenaamulla. Äänioikeutettuja vaaleissa oli 2,9 miljoonaa.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.