Pääministerin hurja aikataulu vaatii erikoisjärjestelyjä: Rinne lentää Porista suoraan Strasbourgiin – "En tarkkaan tiedä, minkä koneen kanslia on järjestänyt"

Pääministeri Antti Rinteellä pitää kiirettä. Rinne saapui tänään Poriin SuomiAreenaan, jossa hän esiintyy vielä iltayhdeksältä alkavassa keskustelussa. Huomenna aamulla pääministerin on jo oltava Ranskan Strasbourgissa pitämässä tärkeää EU-puhetta.

Rinne ehti kuitenkin antaa MTV Uutisille pikaisen haastattelun Porin keskustassa ennen osallistumistaan puheenjohtajatenttiin.

Pääministeri Antti Rinne, tänään yhdeksältä vielä SuomiAreenassa ja huomenna jo Strasbourgissa. Miltä nämä aikataulut näyttävät?

– Aika tiukkaa tänään on jo ollut ja nyt jatkuu. Huomenna pidän Euroopan parlamentissa puheen, jossa kerron Suomen tavoitteista tälle puheenjohtajuuskaudelle ja sen jälkeen käydään keskusteluja. Sieltä palaan illansuussa Suomeen.

Miten ihmeessä te hankkiudutte sinne Strasbourgiin, jos tänään vielä iltayhdeksältä olette täällä Porissa SuomiAreenassa.

– Lentokoneella.

Minkä tyyppisellä?

– En tarkkaan tiedä, minkä koneen kanslia on järjestänyt, Rinne sanoo viitaten pääministerin kansliaan.

Ette mene Helsingin kautta vaan suoraan metropolista toiseen eli Porista Strasbourgiin?

– Näin tapahtuu. Ei ole aikaa käydä Helsingin kautta. Täältä pitää mennä suoraan, että kerkeää aamuksi paikan päälle.

Kuulostaa rankalta rupeamalta, kuinka te jaksatte?

– Hyvin kiitos jaksan. Tämä on mielenkiintoista työtä ja on paljon mielenkiintoisia asioita, joita pääsen hoitamaan.  

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat