Mainos

Pääministerin henkilö ei ratkaise vaaleissa

Kyselyssä keskustan kannattajat pitivät pääministerin persoonaa kaikkein tärkeimpänä.

Pääministerin nimi ei ole äänestäjien mielestä tärkein kysymys tulevissa eduskuntavaaleissa.

Uutispäivä Demarin julkaiseman kyselyn mukaan pääministerin valinta oli ratkaisevan tärkeä tekijä vain 12 prosentille vastanneista.

Kyselyyn vastanneista 74 prosenttia piti muita asioita tärkeämpinä.

Tuoreimmissa pääministerikyselyissä SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma ei ole pärjännyt keskustan Matti Vanhaselle, vaan Vanhanen on ollut ylivoimainen suosikki.

Kyselyssä keskustan kannattajat pitivät pääministerin persoonaa kaikkein tärkeimpänä. Heistä 23 prosenttia piti tätä kysymystä keskeisimpänä, mutta heistäkin 65 prosenttia nosti muut asiat tärkeämmiksi. SDP:n kannattajista pääministerin nimeä piti tärkeimpänä asiana yhdeksän prosenttia.

Demari kysyi myös, mikä puolue on vastaajien mielestä paras hoitamaan ihmisten jokapäiväiseen arkeen liittyviä asioita. Vajaa kolmannes ei osannut vastata, mutta 24 prosenttia luotti SDP:n kykyyn tällä saralla. Keskustaan luotti 18 ja kokoomukseen 13 prosenttia. Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset saivat kummatkin neljän prosentin kannatuksen ja muut puolueet jäivät tämänkin alle.

Tutkimuksen teki TNS-Gallup Gallupkanavallaan. Siihen vastasi runsaat 1300 henkilöä tammikuun alkupuolella. Virhemarginaali on kolme prosenttia suuntaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.