Mainos

Pääministeriltä ja arkkipiispalta surunvalittelut Etelä-Afrikkaan

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on esittänyt omasta ja Suomen hallituksen puolesta surunvalittelut Etelä-Afrikan entisen presidentin Nelson Mandelan kuolemasta.  

-Nelson Mandelan henkinen perintö on korvaamaton. Hän oli moraalinen esikuva, jonka vaikutus ulottuu koko maailmaan, Katainen arvioi tiedotteessa. 

Myös arkkipiispa Kari Mäkinen on lähettänyt osanottonsa Mandelan omaisille ja Etelä-Afrikan kansalle. Mäkisen mukaan tieto Mandelan kuolemasta on pysäyttänyt ihmiset sen vuoksi, mitä hän merkitsi miljoonille ihmisille ympäri maailmaa ja erityisesti Etelä-Afrikassa. 

-Me emme muista tänään ainoastaan vapaustaistelijaa, poliittista vankia, Nobelin rauhanpalkinnon saajaa, presidenttiä ja kansansa johtajaa, vaan ihmistä, joka omisti oman elämänsä ihmisarvon puolustamiselle laskematta sen hintaa omalla kohdallaan ja sortumatta kostoon vapauden lopulta koitettua, Mäkinen sanoo. 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lähetti aamulla surunvalittelunsa Etelä-Afrikan kansalle kirjeitse presidentti Jacob Zuman kautta. Niinistö kuvaa Mandelan olleen yksi merkittävimmistä johtajista.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.