Mainos

"Pääministerikysymys on poliittisesti dynamiittia"

Pääministerinvaihdos on nousemassa avainkysymykseksi keskustan puheenjohtajataistossa. Eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen pitää loogisena, että jos pääministeri Matti Vanhanen väistyisi puheenjohana, vaihtuisi saman tien myös pääministeri. Kääriäisen mielestä pääministerikysymys on poliittisesti dynamiittia.

Vanhanen on ottanut pääministerikysymyksen puheenjohtajataistossa omaksi aseekseen. Vanhasen tiedetään sanoneen, että jos keskustan puheenjohtaja vaihtuu, vaihtuu saman tien myös pääministeri. Eduskunnan varapuhemiesSeppo Kääriäisen(Kesk.) pääministerikysymys saa ihan kipsiin.

- Tämä on vaarallinen kysymys ja vastaus olisi vielä vaarallisempi. Täyttä dynamiittia. Ei mulla ole siihen mitään kommentoitavaa, Kääriäinen sanoo.

Vanhanen tietää hyvin, että kenttäväelle on kauhistus vaihtaa istuva pääministeri. Kautta rantain Kääriäinenkin toteaa, että vaihtohan siitä tulisi.

- Niin eikö se olis aika loogista, että olisi sama henkilö, mutta en halua lähteä tässä tämän pitemmälle. Tämä voi antaa vähän väärän kuvan asioista. Ja tämä on todella spekulointia, todella spekulointia. Ei tässä olla vaihtamassa keskustan puheenjohtajaa, ainakaan tässä palaverissa.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäelle kynnys asettua ehdokkaaksi saattaa nousta liian korkeaksi. Tuskin hän haluaa lähteä häviämään. Samoin on käymässä jäsenäänestyksen. Vanhanen on jäsenäänestyksen lämmin kannattaja, mutta puoluehallitus on vastaan.

- Kyllähän keskustan organisaatio kaipaa eloa, se on pysähtynyttä meininkiä. Paikka paikoin loppunuttakin toimintaa kokonaisuudessaan. Tämä antaisi ihan uutta eloa puolueen sisäiseen elämään.

Katso Matti Maunun juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.