Mainos

Pääministerifoorumi sätti yritysjohtajia varhaisesta eläkeiästä

Kolmen perinteisen suuren puolueen puheenjohtajat eivät päässeet helpolla Nokian hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan tentissä.

Pääministerifoorumin yleisössä istui iso joukko yritysmaailman ja politiikan vaikuttajia, mutta puheenjohtajat yrittivät selvästi puhutella laajempaa äänestäjäkuntaa.

Keskustelu eläkeiän nostosta kirvoitti Jyrki Kataiselta (kok.) ja Mari Kiviniemeltä (kesk.) jopa pientä moralisointia yleisöä kohtaan.

- Nyt kun meillä on tällainen arvovaltainen yleisö, minusta olisi kohtuullista, että me kaikki tekisimme töitä normaaliin eläkeikään asti, Katainen näpäytti.

- Meillä muutamien suuryritysten johtajat ovat jääneet tai jäämässä eläkkeelle 59-60-vuotiaina. Kyllä tätä esimerkillä johtamista tarvitaan muissakin kuin perheyrityksissä. Kaikkien pitää näyttää esimerkkiä, Kiviniemi jatkoi.

Kiviniemi ja Katainen eivät kertoneet suoraan kantaansa yleisen eläkeiän alarajan nostamiseen. Sen sijaan Jutta Urpilainen (sd.) toisti olevansa nostamista vastaan.

Tiukoissa valintakysymyksissä kaikki puheenjohtajat asettuivat kannattamaan kiinteistöveron nostoa ainakin osittain. Sen sijaan kukaan heistä ei koskisi asuntolainan verovähennysoikeuteen eikä ottaisi pois lapsilisiä suurituloisilta.

Yhteisöveron tasossa puheenjohtajien kannat hieman erkanivat. Kokoomus ottaisi veroksi 22 prosenttia, Kiviniemi 24 ja Urpilainen 26.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.