Mainos

Pääministeriehdokkaat: Ilmastonmuutos torjuttava

Ilmastonmuutoksesta huolimatta kaikki kolme puheenjohtajaa nostivat Ylen vaalitentissä seuraavan hallituksen ykkösasiaksi terveydenhuollon.

Kolmen suurimman puolueen puheenjohtajat vakuuttavat yhdestä suusta, että ilmastonmuutos on torjuttava. Ylen vaalitentissä puhuneiden Matti Vanhasen (kesk.), Eero Heinäluoman (sd.) ja Jyrki Kataisen (kok.) mukaan tämä tuntuu väkisinkin myös kuluttajien sähkölaskuissa.

Katainen piti ilmastonmuutoksen torjumista myös mahdollisuutena. Hänen mukaansa Suomi voi saada uusiutuvien energiamuotojen kehittämisestä uuden vientivaltin.

Heinäluoman mukaan on kiinnitettävä huomiota siihen, että sähkö pystytään edelleen tuottamaan edullisesti. Ilmastonmuutoksesta huolimatta kaikki kolme puheenjohtajaa nostivat tentissä seuraavan hallituksen ykkösasiaksi terveydenhuollon.

Katainen valmis lykkäämään jalkaväkimiinoista luopumista

Jyrki Katainen olisi valmis lykkäämään jalkaväkimiinat kieltävään Ottawan sopimukseen liittymistä. Suomi on luvannut allekirjoittaa sopimuksen vuonna 2016.

Kataisen mukaan ei saa käydä niin, että heti kun miinoista luovutaan, niiden seuraajatkin kielletään kansainvälisellä sopimuksella. Tämä olisi hänen mielestään pahaksi Suomen kansainväliselle maineelle.

Heinäluoman mukaan Suomen kansainväliselle maineelle olisi haitaksi etenkin se, että Suomi peruisi lupauksen allekirjoittaa Ottawan sopimus vuonna 2016. Heinäluoma piikitteli Kataista vielä siitäkin, että kokoomuksen entisen puheenjohtajan Sauli Niinistön ollessa hallituksessa Suomi oli luopumassa jalkaväkimiinoista jo vuonna 2010.

Heinäluoma huomautti myös, että Suomella olevat jalkaväkimiinat ovat vanhenemassa, minkä vuoksi niille tarvitaan korvaajat.

Vanhasen mukaan tärkeintä on, että Suomi hankkii jalkaväkimiinojen tilalle kansainvälisten sopimusten hyväksymät ammukset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.