Mainos

Pääministeri Vanhanen Thaimaan tuhoalueella

Pohjoismaiset pääministerit tapaavat muun muassa uhrintunnistusryhmien jäseniä.

Kuva: MTV3

Pääministeri Matti Vanhanen vierailee tänään eteläisessä Thaimaassa hyökyaallosta kärsineillä alueilla. Eilen alkanut Thaimaan-matka on yhteinen Ruotsin pääministerin Göran Perssonin ja Norjan pääministerin Kjell Magne Bondevikin kanssa.

Pääministerit tapaavat muun muassa uhrintunnistusryhmien jäseniä ja vierailevat temppelissä, jossa tunnistetaan hyökyaallon uhreja. Kaikkiaan tunnistamatta Thaimaassa on yhä noin 2 700 ruumista.

Vanhasen mukaan valtaosa Aasian hyökyaallon vaatimista suomalaisuhreista voidaan ilmeisesti tunnistaa, joskaan suomalaiset tutkijat eivät uskalla tätä vielä luvata.

-Paikallisten viranomaisten arvio on, että vain muutama sata (alueen kaikista) viidestätuhannesta kuolonuhrista olisi kadonnut kokonaan, sanoo Wat Yan Yao -uhrientunnistuspaikalla Thaimaan Takua Passa vieraillut Vanhanen. Myös Thaimaan pääministeri Thaksin Shinawatra arvioi eilen, että kuolonuhreista vain 600-700 jäisi kadoksiin.

Tunnistustyön kestoa ei kukaan pysty tällä hetkellä tarkasti arvioimaan. Joka tapauksessa työ vie kuukausia.

-Omaisille tämä on pitkä aika. Toisaalta on erittäin tärkeää, että tunnistaminen on varmaa, ettei jälkeenpäin käy ilmi, että Suomeen on tuotu väärin tunnistettu ruumis, muistutti Vanhanen.

Pääministeri kuvaili vierailua seuranneille toimittajille myös omia tuntojaan tunnistuspaikalla.

-Tämä on täysin käsittämätön, valtavan raskas hetki. Voi hyvin tiedostaa, kuinka rankkaa tämä työ näissä olosuhteissa on suomalaisille ja muidenkin maiden tutkimusryhmille, hän totesi.

Pääministeri Vanhanen lähtee takaisin Suomeen myöhään illalla ja on Suomessa aikaisin huomisaamuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.