Mainos

Pääministeri toivoo Suomen hiljentyvän

Kolmen minuutin hiljainen hetki pidetään keskiviikkona kello 12.

Pääministeri Matti Vanhanen toivoo, että kaikki suomalaiset viettäisivät keskiviikkona kolmen minuutin hiljaisen hetken Aasian katastrofin uhrien muistolle. Vanhanen esitti pyynnön hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Hiljainen hetki pidetään kello 12. Hiljainen hetki vietetään koko EU:n alueella. Muistohetkeä ehdotti nykyisen puheenjohtajamaan Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Juncker. EU-maissa myös suruliputetaan. Suomessa ei kuitenkaan lasketa lippuja puolisalkoon, sillä suruliputus järjestettiin jo lauantaina.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki vetoaa, että yritykset ja yksityiset ihmiset jatkaisivat avun antamista. Hän kertoi myös, että parhaillaan mietitään, miten voitaisiin paikallisille yksityisille ihmisille Thaimassa ja Sri Lankassa järjestää korvausta siitä avusta, jota he ovat antaneet suomalaisille ja muille ulkomaalaisille.

Valtiolta apua kunnille kriisiterapiaan

Valtio myöntää kunnille apua kriisiterapiaan ja Aasian luonnonkatastrofin muuhun jälkihoitoon. Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen kertoi tuesta hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Manninen muistutti, että Aasian luonnononnettomuus ei pääty eloonjääneiden ja uhrien saamiseen kotimaahan, vaan eloonjääneiden sekä uhrien omaisten selviytyminen vaatii jälkihoitoa. Kunnilla on pääasiallinen vastuu jälkihoidon onnistumisesta sekä kustannuksista.

Mannisen mukaan sisäministeriö selvittää, kohdistuvatko jälkihoidon kustannukset joihinkin kuntiin poikkeuksellisen suurina. Selvityksen perusteella tehdään tarvittavat esitykset erityistuista.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 03.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.