Mainos

Pääministeri suosituin ministeri

Pääministeri Matti Vanhanen saa työstään hyvän arvosanan sekä hallituspuolueiden että opposition kansanedustajilta. MTV3:n uutisten teettämässä kyselyssä Vanhanen oli selvä ykkönen usean eri puolueen arvioissa.

Pääministeri Matti Vanhanen on keskustaväen mielestä lähes täydellinen mies. Keskustan kansanedustajat palkitsevat pääministerin työstään miinusta vaille täydellä kympillä.

MTV3:n uutiset pyysi kansanedustajia arvioimaan kouluarvosanoin ministerien työtä. Sekä hallituspuolueiden että oppositiopuolueiden kansanedustajat sijoittavat kärkikolmikkoon samat nimet: pääministeri Vanhasen, ulkoministeri Erkki Tuomiojan ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäen. Opposition arvioissa sisäministeri Kari Rajamäki nousee Vanhasen rinnalle samalla keskiarvolla.

Ministerien kärkikolmikkoa kiitellään koko puolueskaalalla asiaosaamisesta.

- Suomessa on yleensä vallinnut melko selvä yksimielisyys ulkopoliittisesta linjasta ja nämä kolme ministeriähän ovat pitkälti työskennelleet ulkopolitiikan parissa ja varmasti onnistuneet ajamaan Suomen kansallisia etuja ulkopolitiikassa, sanoo SDP:n kansanedustaja Jutta Urpilainen.

Kaikki eivät Vanhasesta kuitenkaan pidä. SDP:n kansanedustajat sijoittavat pääministerin vasta kuudennelle sijalle, demariministerien ja Lehtomäen perään.

MTV3:n uutisten kyselyyn vastasi yhteensä 115 kansanedustajaa. Heistä kymmenen ei suostunut ottamaan kantaa ministerien työhön.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 19.06.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.