Mainos

Pääministeri: Suhdekohusta varoitettiin etukäteen

Vanhasen mukaan suhdekohun toinen osapuoli yritti vaikuttaa häneen varoittamalla mahdollisesta epämiellyttävästä julkisuudesta.

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan häntä varoitettiin etukäteen hänen väitettyyn naissuhteeseensa liittyvästä epämieluisesta julkisuudesta. Suhdekohun toinen osapuoli oli luvannut, ettei antaisi juttua 7 päivää -lehdelle, jos Vanhanen suostuisi hänen ehtoihinsa.

- Hän lähetti sähköpostiviestin, jossa teki tietyn ehdotuksen ja kertoi, että ei tämän jälkeen kertoisi minusta kenellekään. Soitin toisen kerran ja kerroin, että minä en aio toimia minkään ehdotuksen mukaan ja hän ja Seiska-lehti tekevät juuri sellaisen jutun kuin haluavat, Vanhanen sanoo Helsingin Sanomille, Ilta-Sanomille ja Iltalehdelle antamassaan lausunnossa.

- Minuun ja toimintaani on turha yrittää vaikuttaa epämieluisestakaan julkisuudesta varoittamalla, Vanhanen jatkaa.

7 päivää -lehti kertoi viime viikolla, että Vanhasella olisi ollut ennen pääministeriksi tuloaan reilut kaksi vuotta kestänyt avioliiton ulkopuolinen suhde.

Eilen lehti julkaisi aiheesta toisen jutun, jossa nainen kertoi olleensa Vanhaseen yhteydessä ennen ensimmäistä juttua ja sanoi, että hänellä on tallessa Vanhasen lähettämiä sähköpostiviestejä ja tekstiviestejä.

Lankia: Uutisissa jossain määrin asiaa takana

Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia myöntää, että pääministeri Matti Vanhaseen liittyvissä juorulehtien uutisissa on varmasti jossain määrin asiaa takana. Hän ei kuitenkaan usko, että juorumylly vaikuttaisi dramaattisesti keskustapuolueen vaalikampanjan valmisteluun.

- Puolueessa ei ole ollut minkäänlaista puhetta, että presidenttiehdokasta vaihdettaisiin, vakuuttaa Lankia.

Lankia luottaa siihen, että keskustaväki osaa erottaa yksityiset asiat yhteisistä asioista. Hän ei kuitenkaan halua väheksyä niitä tunteita, joita juorulehtien uutiset ovat herättäneet.

- Totta kai pitää myös noteerata, mitä lehdistössä on kirjoiteltu. Jotakinhan sen takana on ollut.

Lankia ei pidä mahdottomana, että Vanhasen henkilökuvaan harmaana poliitikkoja tulisi uusia piirteitä.

- Olennaista on, mitä Vanhanen itse tässä asiassa tekee. Mielestäni hän on julkisuuteen toimittamansa tiedon kautta halunnut viestittää, että elämässä on sattunut kaikenlaista. Tämähän on taakse jäänyttä vaihetta, josta nyt juorulehdissä kohistaan. Se ei vaikuta hänen elämäänsä ja toimintaansa tästä eteenpäin, sanoo Lankia.

Kääriäinen uskoo Vanhasen ehdokkuuteen

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen ei osaa arvioida, onko tämän kaltainen huhumylly tuonut sen enempää kielteistä kuin myönteistäkään julkisuutta.

- En ole seurannut koko tapausta, joten sitä on mahdotonta kommentoida, toteaa Kääriäinen.

Kääriäisen mukaan Vanhanen ei ole myöskään antanut asiasta mitään selvityksiä puolueen johdolle.

- Vanhanen päättää itse, mitä hän näkee parhaaksi informoida, sanoo Kääriäinen.

Kääriäinen pitää kuitenkin melko selvänä, että Matti Vanhasesta tulee keskustan presidenttiehdokas, kun puoluekokous ensi syksynä asian ratkaisee.

- Puoluekokoukseen kokoontuva väkihän asian lopulta päättää, mutta minä en näe minkäänlaista syytä poiketa aiemmista suunnitelmista, vakuuttaa Kääriäinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.