Mainos

Pääministeri Sipilä: Valtioneuvosto maksaa Trumpin ja Putinin tapaamisen kustannukset – "Kokous oli tunnustus Suomelle"

3:30

Pääministeri Juha Sipilä pitää Suomen kannalta merkittävänä asiana sitä, että presidentit Donald Trump ja Vladimir Putin tapasivat tänään juuri Helsingissä.

– Ylläpidämme ja rakennamme johdonmukaisesti vuoropuhelua kansainvälisessä politiikassa. Siksi on tärkeää, että voimme toimia sen mahdollistajana myös Venäjän ja Yhdysvaltain johtajille, Juha Sipilä toteaa tiedotteessa.

Yhdysvaltain ja Venäjän väliset suhteet vaikuttavat Sipilän mukaan suoraan myös Suomen turvallisuuteen.

– On tärkeää, että Venäjä ja Yhdysvallat pystyvät käymään suoria keskusteluja eri tasoilla eri kansainvälisen politiikan ongelmakysymyksistä. Huipputapaaminen Helsingissä on arvokas myös siksi, että se antoi ainutlaatuisen mahdollisuuden hoitaa Suomen kahdenvälisiä suhteita Yhdysvaltain ja Venäjän kanssa.

Sipilä arvioi MTV Uutisten haastattelussa Trumpin ja Putinin olleen tyytyväisiä tämänpäiväiseen tapaamiseen Helsingissä.

Arktinen ulottuvuus aktiivisesti esillä

Arktisuus ei kenties ollut ensimmäinen asia, joka korkeille vieraillemme tuli helteisestä Helsingistä mieleen. Se on Sipilän mukaan kuitenkin teema, jota Suomi pitää aktiivisesti esillä myös Yhdysvaltojen ja Venäjän suuntaan.

– Arktisten kysymysten ratkaiseminen on yksi esimerkki meille konkreettisista kansainvälisistä kysymyksistä, jossa tarvitaan sekä suurvaltojen mukanaoloa että monenvälistä yhteistyötä.

"Kokous tärkeä monella tavalla"

Tämänpäiväinen kokous on Sipilän mukaan tunnustus Suomelle monella tavalla.

– Tasavallan presidentti isännöi kokousta menestyksekkäästi. Myös hallitus ja sen eri ministerit ovat omilta osiltaan pohjustaneet kokouksen saamista Suomeen eri yhteyksissä. Hallitus on ollut mukana kokouksen valmisteluissa kaikilla tarvittavilla tavoilla ja lisäbudjettien kautta katetaan kustannukset, Sipilä kertoo.

Sipilä tähdentää vielä, että Helsingin huipputapaamisen onnistuminen on suomalaisen järjestelmän ja yhteistyön tulosta.

– Haluankin omalta osaltani kiittää niitä tuhansia henkilöitä, jotka ovat osallistuneet tähän yhteiseen ponnistukseen ja varmistaneet kokouksen sujumisen kaikin puolin erinomaisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.