Mainos

Pääministeri Sipilä: Jätän politiikan, jos muutosta ei saada aikaan

Hjallis Harkimon vieraana tämän uudessa talkshowssa käynyt pääministeri Juha Sipilä ilmoitti selväsanaisesti, että mikäli tavoitellut uudistukset eivät toteudu hänen hallituskautensa aikana, saa politiikka jäädä.

Sipilä sanoi, että tavoitteena on saada tämän vuoden loppuun mennessä edistettyä ja saatettua loppuun suuria ja vaikeita asioita: niin yhteiskuntasopimusta kuin sote- ja aluehallintouudistusta, kuntien karsintaa sekä normien purkamista. Muutoksia tulisi saada sen verran valmiiksi, jotta niihin liittyvät lait saadaan valmiiksi kesään 2017 mennessä.

Suurista suunnitelmista puhuttaessa Harkimo totesi Sipilän sanoneen, että mikäli tämä ei saa tavoitteitaan toteen, lähtee tämä kävelemään politiikasta. Sipilä vahvisti olevansa edelleen samaa mieltä.  

– Kyllä, silloin se jää tähän kauteen, jos tätä muutosta ei saada aikaiseksi. Valitettavasti tässä on vähän sitäkin henkeä, että osa tekee töitä sen eteen, että muutos ei toteutuisi.

Keitä muutoksen vastustajat ovat, Harkimo kyseli.

– Ehkä se jätetään sinun ja katsojien arvioitavaksi, mutta kyllähän tässä on myös työtä kaikkea vastaan. Ei pelkästään sitä, että ymmärrettävistä syistä vastustetaan yksittäistä leikkausta, vaan (vastustetaan) myös sitä, että Suomi nousisi.

Sipilä ei kuitenkaan suostunut kertomaan, tarkoittiko hän muutosvastaisuudella oppositiopuolueita.

– En rupea tässä nyt nimeämään, mutta kyllä sellaistakin ilmaa on, Sipilä totesi arvoituksellisesti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.