Pääministeri Sanna Marin sai THL:n pääjohtaja Tervahaudalta vastauksen – "Kiitän ripeästä vastauksesta, asia on nyt loppuunkäsitelty"

3:50
Pääministeri Marin kommentoi maskikeskustelua Säätytalolla.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo saaneensa aamulla pyytämänsä selvityksen THL:n keväisestä maskikannasta. Asia on nyt Marinin puolesta loppuunkäsitelty.

Marin kertoi tänään aamulla pyytäneensä kirjallisen selvityksen siitä, mikä oli THL:n kanta kasvomaskien käyttöön keväällä.

Nyt pääministeri sanoo saaneensa THL:n pääjohtaja Markku Tervahaudalta vastauksen, ja asia on hänen puolestaan loppuunkäsitelty.

– Olen saanut pääjohtaja Tervahaudalta vastauksen kysymykseeni. Hän on vahvistanut sen saman tiedon, jonka hallitus sai keväällä, eli sen, että THL:n kanta on ollut, ettei yleistä maskisuositusta ole nähty tarpeelliseksi senhetkiseen asiantuntijatietoon nojaten, Marin kommentoi.

– Kiitän tästä ripeästä vastauksesta, ja asia on minun puolestani loppuunkäsitelty, Marin jatkoi.

"En halua ottaa kantaa muutoin tähän prosessiin"

THL olisi halunnut jo keväällä antaa julkisuuteen lisätietoa maskien käytöstä. Lisäksi pääjohtaja Tervahauta suositteli omana näkemyksenään jo tuolloin kangasmaskien käyttöä julkisella paikalla.

Marin ei ottanut kantaa julkisuudessa esitettyihin spekulaatioihin siitä, onko sosiaali- ja terveysministeriöstä painostettu THL:n asiantuntijoita maskisuosituksia koskien, vaan korosti kysyneensä nimenomaisesti vain THL:n keväistä maskikantaa.

Pääministeri ei kommentoinut myöskään sitä, onko pääjohtajan sooloilu hyväksyttävää.

– Minä en halua ottaa kantaa muutoin tähän prosessiin. Oleellista on nyt se, että meillä on varmistus myös hänen taholtansa siitä, että hallitukselle on annettu oikeaa tietoa, eikä itselläni ole asian osalta enää lisättävää.

– Toivottavasti voidaan nyt katsoa, että tämä asia on käsitelty, ja nämä vastaukset on saatu. Meillä on paljon muita kysymyksiä tämän epidemian osalta, joihin meidän pitää yhdessä keskittyä.

Hallitus on neuvotellut tänään suosituksista, joita se aikoo antaa alueellisille toimijoille koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi.

Ministerit kertovat uusista suosituksista tiedotustilaisuudessa kello 13.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja