Pääministeri Sanna Marin luottavainen hallituksen työllisyystavoitteen suhteen – "Vaikeat päätökset edessä todennäköisesti touko-elokuun välisenä aikana"

15:30
Pääministeri Sanna Marin kertoi eduskunnassa hallituksen tämän vuoden tavoitteista.

Marin on ollut luottavainen, että hallituksen välitavoite 30 000 uudesta työllisestä täyttyy elokuun budjettiriiheen mennessä.

Työllisyystoimien päätöksenteon ajankohtaa kommentoinut pääministeri Sanna Marin (sd.) toisti eduskunnassa kantansa siitä, että hallituksen ei pidä vaikeuttaa työmarkkinakevättä.

Marin kommentoi asiaa eduskunnassa valtiopäivien avauskeskustelussa, jossa oppositio höykytti muun muassa hallituksen talouspolitiikkaa ja penäsi tietoa uusista työllisyystoimista.

– Itse ajattelen näin ja olen sen myös rehellisesti sanonut, että hallituksen ei pidä omilla toimillaan vaikeuttaa muutenkin vaikeaa työmarkkinakevättä, Marin sanoi.

– Sen vuoksi esitin arvion, että vaikeista päätöksistä tullaan tekemään päätökset todennäköisesti touko-elokuun välisenä aikana, Marin sanoi.

Hänen mukaansa nyt on tärkeää, että työmarkkinaosapuolet pääsevät neuvottelemaan ratkaisuja.

– Ja onneksi ratkaisuja onkin nyt jo löytynyt, pääministeri lisäsi.

"Vaarallista ajanpeluuta"

Työllisyystoimet nosti esiin opposition riveistä muun muassa kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah, joka sanoi puolueen ryhmäpuheenvuorossa, että tärkeintä olisi nyt saada työllisyystoimet vauhtiin.

– Sen sijaan pääministeri Marin ilmoitti (Yleisradion Pääministerin) haastattelutunnillaan, että vaikean työmarkkinatilanteen takia hallitus tekee hankalat päätökset kesän tienoilla eikä kevään kehysriihessä kuten odoteltiin, Essayah sanoi.

– Tämä on vaarallista ajanpeluuta, sillä hallitus on jo lisännyt pysyviä kustannuksia samoin kuin velkaa ennen kuin tuloista on tietoakaan, Essayh sanoi.

Marin on ollut luottavainen, että hallituksen välitavoite 30 000 uudesta työllisestä täyttyy elokuun budjettiriiheen mennessä.

Huhtikuun kehysriihen hän on puolestaan sanonut olevan seuraava välietappi, jossa tarkastellaan, mitä toimia pitää vielä tehdä, jotta kesään mennessä työllisyystavoite täyttyy.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja