Mainos

Pääministeri patistaa ydinvoimayhtiöitä sopuun ydinjätteen loppusijoituspaikasta

Pääministeri Mari Kiviniemi patistaa ydinvoimayhtiöitä sopuun ydinjätteen loppusijoituspaikasta. Pääministerin mukaan Suomessa tuotettavalle ydinjätteelle riittää yksi loppusijoituspaikka.

Teollisuuden Voima ja Fortum ovat vastustaneet Fennovoiman jätteiden päästämistä Eurajoen luolistoon.

Teollisuuden voima ja Fortum rakentavat Olkiluodon kallioon onkaloa omille ydinjätteilleen eivätkä halua uutta tulokasta Fennovoimaa samoille apajille.

Fennovoima on saanut ydinvoimalan rakennusluvan, mutta Posivan luolien suut on aiottu pitää siltä kiinni. Vaikka valtio ei voi pakottaa yhtiöitä yhteistyöhön, tänään Kesärannassa pääministeri Kiviniemi esitti vetoomuksen yhtiöille Fennovoiman puolesta.

- Toivoisin kyllä, että nämä yhtiöt pääsisivät sellaiseen sopuratkaisuun, että jätteet voisi sijoittaa tuonne samaan paikkaan, koska se on varmasti myöskin taloudellisesti ja asiallisesti kaikkein järkevin ratkaisu.

Julkisuudessa on väläytelty jo ajatusta toisesta ydinjätteen loppusijoituspaikasta sillä perustelulla, ettei tilaa riitä kaikelle jätteelle. Kiviniemi kuitenkin painotti, että yksi sijoituspaikka riittää.

Tämän vuoden viimeisellä Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla Kiviniemi antoi myös ohjeita työeläkeyhtiöiden hallitusten jäsenille. Pääministerin mukaan ylimääräisissä eläke-etuuksissa ja bonuksissa on kohtuuden raja ylitetty ja kunnolla.

- Kyllähän tällaisten palkkioiden pitää ilman muuta olla kohtuullisia ja kestää kaikki kriittinen tarkastelu ja erityisesti näiden eläke-etuuksien osalta niin kriittistä tarkastelua ne eivät kestä.

(MTV3)

Katso Mari Karppisen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.