Mainos

Malesian pääministeri: Mysteerikone syöksyi mereen – ei eloonjääneitä

Malesian pääministerin mukaan kateissa ollut malesialaiskone on todennäköisesti syöksynyt mereen eikä mitään toivoa eloonjääneistä ole.

Pääministeri Najib Razak sanoi lyhyessä tiedotustilaisuudessaan, että uusien satelliittianalyysien mukaan Malaysian Airlinesin kone lensi niin sanottua eteläistä lentokäytävää pitkin. Satelliittikuvien mukaan viimeinen havainto koneesta on eteläisellä Intian valtamerellä, Australian länsipuolella.

Satelliittianalyysi on peräisin Britannian ilmailuonnettomuuksia tutkivilta viranomaisilta. Uuden tiedon takia Malesian viranomaiset ovat päätyneet siihen tulokseen, että kone on pudonnut mereen eikä eloonjääneitä ole. 

– Viimeinen havainto koneesta tehtiin hyvin syrjäisellä paikalla, joka on kaukana mahdollisista laskeutumispaikoista, pääministeri sanoi. Hän ei kertonut, mikä on mahdollisesti ollut syynä onnettomuuteen.

Pääministerin mukaan lennolla MH370 olleiden matkustajien omaisille on kerrottu asiasta. 

– Omaisille kuluneet pari viikkoa ovat olleet sydäntäsärkevät. Tämä uutinen on kuitenkin varmasti vieläkin vaikeampi, Razak totesi ja pyysi toimittajia kunnioittamaan omaisten yksityisyyttä.

Asiasta järjestetään uusi tiedotustilaisuus huomenna.

Kiinalaiset ja australialaiset etsintäkoneet ilmoittivat tänään havainneensa kappaleita eteläisellä Intian valtamerellä. Toistaiseksi ei ole saatu varmistusta, ovatko kyseiset osat peräisin yli kaksi viikkoa sitten kadonneesta matkustajakoneesta.

Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut kone katosi 8. maaliskuuta mukanaan 239 ihmistä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.