Pääministeri Kiovan mielenosoittajille: Järki käteen, muuten tarjolla vain tuhoa ja kaaosta

Ukrainan hallituksen säätämät, käytännössä kaikenlaiset mielenosoitukset kieltävät lait ovat astumassa voimaan Ukrainassa keskiviikkona. Laeilla maan hallitus pyrkii hillitsemään jo kolmatta kuukautta jatkuneita mielenosoituksia, jotka muuttuivat viikonloppuna väkivaltaisiksi.

Hallitus ei kuitenkaan julistanut maahan hätätilaa. Lakien perusteella mielenosoittajat voidaan tuomita jopa viideksi vuodeksi vankilaan.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov varoitteli tiistaina Ukrainan tilanteen kehittyvän hallitsemattomaksi. Tiistain vastaisena yönä satoja ihmisiä loukkaantui Kiovassa EU:n kannattajien ja poliisin välisissä yhteenotoissa.

Ukrainan pääministeri Mykola Azarovin mukaan turvallisuusviranomaiset joutuvat turvautumaan voimankäyttöön, jos mielenosoittajat eivät lopeta levottomuuksiaan.

– Uudella lailla pyrimme takaamaan kansalaisten turvallisuuden, Azarov kertoi venäläisen Vesti 24 -kanavan haastattelussa.

Aiemmista viikoista poiketen mielenosoittajat eivät ilmeisesti ole kytköksissä mihinkään puolueeseen, vaan olivat organisoituneet internetissä.

– Toivomme, että maalaisjärki ottaa voiton. Ihmisten on ymmärrettävä, että sen tilalle on tarjolla vain tuhoa ja kaaosta.



Lue myös:

    Uusimmat