Mainos

Pääministeri Katainen: Oppositiojohtajat keskustelemaan säästöjen jaksottamisesta

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) kutsuu oppositiojohtajat keskustelemaan sopeutuksen jaksottamisesta ja velkaantumisen taittamisesta.  

Tapaaminen on kuun lopulla.

Katainen kertoo tiedotteessaan, että keskustelun tavoitteena on kartoittaa oppositiopuolueiden näkemyksiä sopeutuksen jaksottamiseen.

Pääministerin mukaan olisi arvokasta, että hallituksen ja opposition kesken löytyisi yhteinen näkemys velkaantumisen taittamisesta ja sopeutuksen järkevästä aikataulusta.

Katainen muistuttaa, että hallituksen ratkaisujen vaikutukset ulottuvat kaikissa tapauksissa seuraavalle vaalikaudelle.

Työttömyyden lasku hoitaisi osan

Työttömyyden aleneminen hoitaisi osan valtiontalouden kestävyysvajeesta, sanoo valtiosihteeri Martti Hetemäki.

Työttömyysasteen lasku yhdellä prosenttiyksiköllä kohentaisi valtiontaloutta noin miljardilla.

Tämä edellyttää kuitenkin sovitun rakennepaketin määrätietoista toimeenpanoa, Hetemäki sanoi talouspolitiikan suuntaa pohtineen työryhmänsä tiedotustilaisuudessa.

Hetemäen mukaan ryhmän johtopäätös on, että valtiontalouden sopeutustoimien jaksottaminen kolmelle vuodelle on perusteltua talouskasvun turvaamiseksi. Jaksottaminen edellyttää kuitenkin, että hallitus täsmentää sopeutustoimet tarkasti ja panee rakenneohjelman toimeen määrätietoisesti.

Hetemäen ryhmän mukaan noin kolmen miljardin euron suuruinen sopeutus riittää taittamaan valtion velkasuhteen ja supistamaan valtiontalouden alijäämän noin prosenttiin suhteessa kokonaistuotantoon, jos talous kasvaa keskimäärin noin 1,5 prosenttia vuodessa.

Työryhmä pitää rakenneohjelman tavoitteiden toteuttamisen kannalta kriittisenä, että työmarkkinajärjestöt neuvottelevat uskottavasti toteutettavan eläkeuudistuksen ensi syksyyn mennessä.

Juttua muutettu klo 14.09: STT kertoi aiemmin virheellisesti, että ryhmän mukaan työllisyyden nousu prosenttiyksiköllä kohentaisi valtiontaloutta noin miljardilla. Kyseessä on työllisyyden nousun sijaan kuitenkin työttömyysasteen lasku.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.