Mainos

Pääministeri Katainen erittäin huolissaan Kreikan-kriisin leviämisestä

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) on erittäin huolissaan Kreikan-kriisin leviämisestä Espanjaan ja Italiaan. Hän pelkää myös kreikkalaisen yhteiskunnan vakauden puolesta.

– En tiedä, miten (Kreikan taloudellinen ja poliittinen) umpikuja ratkaistaan. Tässä on hyvin paljon kysymyksiä ja vähän vastauksia. Katsotaan nyt, kuinka uudet vaalit menevät ja haetaan ratkaisuja sitten. Vaalivoittajaksi povatun Syrizan mielestä Kreikan taloutta ei tarvitse tasapainottaa, vaan EU tukisi. Tähän sanomme ei, Seitsemän uutisissa vieraillut pääministeri sanoi.

Katainen pelkää kriisin leviämistä Espanjaan ja Italiaan ja vaikuttavan kohta sieltä Suomeenkin.

– Tilanne on muuttunut parin vuoden takaisesta. Kreikan lähteminen euroalueesta ei laukaisisi mittavaa finanssikriisiä. Toisaalta meillä on muita ongelmia. Millainen vaikutus tällä on Euroopan talouskehitykseen ja koko maailman talouteen, vaikka Kreikan kansantalouden koko onkin pieni?

– Suurin uhka tässä on nyt talouskasvun hyytyminen ja se iskee suoraan myös Suomen työllisyyteen ja suomalaiseen arkeen.

Katainen on huolissaan myös Kreikan yhteiskunnan vakaudesta ja demokratiasta Kreikassa.

– Toivon, että vastuuntuntoiset voimat saisivat suuremman kannatuksen kuin edellisissä vaaleissa. Nyt on kyse myös koko Kreikan yhteiskunnan vakaudesta. Eurosta lähtöhän syöksisi Kreikan talouden vielä suurempaan ahdinkoon kuin missä se nyt on ja sillä olisi suuria vaikutuksia yhteiskunnan vakauteen.

Jos Kreikka lähtee eurosta, Suomi menettää arviolta 400 miljoonaa euroa Kreikalle takaamiaan velkoja. Katainen kuitenkin kieltäytyi sanomasta, että ne olisivat Kankkulan kaivoon heitettyjä euroja.

– On mahdoton vielä sanoa, mikä Suomen menetys on, pääministeri totesi.

(MTV3)

Katso pääministeri Jyrki Kataisen studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 15.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.