Mainos

Pääministeri ja kapinalliset neuvottelivat Albaniassa

Albanian pääministeri Bashkim Fino on aloittanut vuoropuhelun kapinallisten kanssa viikkoja jatkuneiden väkivaltaisuuksien lopettamiseksi. Fino tapasi kapinallisten johtajia maan eteläosassa Vloressa, jota kapinalliset pitävät hallussaan.

Pääministeri vetosi kaikkiin osapuoliin, jotta nämä yhteisvoimin estäisivät maan hajoamisen. Albanian television mukaan kapinalliset olivat luvanneet rauhoittaa tilanteen hallitsemallaan alueella. Fino neuvotteli kapinallisten kanssa nyt ensimmäisen kerran. Alunperin hänen oli määrä matkustaa maan eteläosaan jo keskiviikkona, mutta matka peruuntui Tiranassa pidetyn puoluetapaamisen vuoksi.

Fino nimitettiin väliaikaisen monipuoluehallituksen johtoon aiemmin tässä kuussa.

Humanitaarista apua Italiasta

Viisi italialaista helikopteria toi tänään hätäapua levottomuuksien repimään Vloren kaupunkiin Albaniaan. Italialaiset toimittivat lähes kaksi tonnia tarvikkeita ja lääkkeitä kaupungin sairaalaan.

Huomenna sairaalaan saapuu kuusi italialaista kirurgia. Heidän on määrä leikata kymmeniä ihmisiä, jotka loukkaantuivat, kun Etelä-Albaniassa puhkesi täysi anarkia kapinallisten ryöstettyä armeijan varastoja ja otettua haltuunsa useita kaupunkeja.

Italian kerrottiin valmistelevan myös laajempaa avustusoperaatiota, jos se saa suunnitelmalleen EU:n hyväksymisen EU:n ulkoministerikokouksessa huomenna.

Brindisin satamassa lähtölupaa odottaa alus, jonka lastina on elintarvikkeita, kenttäsairaalakalustoa sekä kymmenen Leopard-panssarivaunua. Tämänpäiväisten lehtitietojen mukaan humanitaarisia avustustoimia lähtisi suojaamaan mm. laskuvarjo- ja vuoristojääkäreitä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.