Mainos

Pääministeri: Etiopia ei hyökkää Mogadishuun

Etiopian pääministerin mukaan Somalian islamistitaistelijat on lyöty ja nämä "vetäytyvät täysillä".

Etiopian pääministeri Meles Zenawi vakuuttaa, etteivät etiopialaisjoukot hyökkää Somalian pääkaupunkiin Mogadishuun. Hänen mukaansa joukkojen pääkohde on nyt Somaliassa olevat eritrealaissotilaat sekä ulkomaiset taistelijat.

Meles kertoi, että Somalian hallitusta tukevat etiopialaiset ovat murtaneet islamistitaistelijoiden selkärangan Baidoan kaupungissa Etelä-Somaliassa ja että nämä "vetäytyvät täysillä".

Pääministerin mukaan viikon kestäneissä taisteluissa on kuollut jopa tuhat islamistitaistelijaa ja kolmisen tuhatta on haavoittunut. Tätä ei kuitenkaan voitu vahvistaa puolueettomasti.

- Olemme suorittaneet jo puolet tehtävästämme ja heti kun toinenkin puoli on hoidettu, joukkomme poistuvat Somaliasta, Meles sanoi lehdistötilaisuudessa.

Islamistit perääntyvät kohti Mogadishua?

Somalian Etiopian-lähettiläs kertoi aiemmin tänään, että etiopialaiset joukot ovat matkalla kohti Mogadishua. Lähettiläs Abdikarin Farah arvioi, että etiopialaiset ovat 70 kilometrin päässä Mogadishusta ja voisivat vallata kaupungin vuorokauden tai kahden kuluessa.

Pääkaupunki Mogadishu on suurinta osaa Somaliasta hallitsevien islamistien päätukikohta.

Islamistien mukaan pääkaupungin valtaaminen päättyisi hyökkääjien tuhoon. - On vain ajan kysymys, kun ryhdymme moukaroimaan heitä kaikilta suunnilta, uhkasi islamistien edustaja Abdi Kafi.

Farah kertoi myös, että etiopialaiset ja Somalian hallitukselle uskolliset joukot olisivat vallanneet useita kaupunkeja islamisteilta.

Etiopian ilmavoimien koneet iskivät aiemmin päivällä jälleen Somalian alueelle. Silminnäkijöiden mukaan koneet tulittivat Buur Hakaban kaupungista vetäytymässä olevien islamistitaistelijoita maan keskiosassa.

Eri lähteet kertoivat Somalian hallitusta vastustavien islamistien vetäytyneen usealla rintamalla. Islamistien edustaja vakuutti, että joukot ovat valmiita pitkään sotaan Etiopiaa vastaan ja vetäytyminen on vain osa sotataktiikkaa.

(MTV3-STT-AFP-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.